Terv

2022.05.21. 20:08

Amazóniában indít műholdasinternet-alapú programot Elon Musk

Jair Bolsonaro brazil elnök pénteken találkozott a Tesla cég vezérigazgatójával Sao Paulóban.

Elon Musk amerikai milliárdos üzletember pénteki brazíliai látogatása során a Twitteren bejelentette, hogy elindítja a műholdas interneten alapuló programját Amazóniában az ottani elszigetelt iskolák hálózatba kapcsolása és környezetvédelmi megfigyelések folytatása érdekében

"Rendkívül lelkes vagyok, hogy Brazíliában lehetek a Starlink elindítása alkalmából, amely 19 ezer vidéki, internetkapcsolattal nem rendelkező iskolának biztosít online hozzáférést, és az Amazonas folyó vízgyűjtő területének környezetvédelmi megfigyelését is lehetővé teszi" - írta mikroblog-oldalán a világ leggazdagabb embere. 

Jair Bolsonaro brazil elnök pénteken találkozott a Tesla cég vezérigazgatójával Sao Paulóban. A brazil államfő reményét fejezte ki, hogy látogatása során az amerikai milliárdos megmutatja a világnak, miként is óvja Brazília az Amazonas vidékét. 

A brazil elnök egyúttal üdvözölte Elon Musknak a Twitter megvásárlására vonatkozó ajánlatát. "A szabadság a jövő záloga" - jelentette ki ezzel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!