fotókkal

2020.08.31. 11:48

Rózsaünnep a Székelyek parkjában

A világ minden tájáról hozott föld az együttműködés fontosságára emlékeztet.

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján, a Nemzetközi összetartozás évében a Debreceni Virágkarnevál szervezői és közreműködői a Hungarikumok gyűjteményét gyarapító, öt szőregi rózsatő elültetésével emlékeztek meg az elszakított országrészek magyarságáról augusztus 18-án este, a nagyerdei Székelyek parkjában.

Lelki útravalóval

Az ünnepséget kenyérszentelés és -osztás, valamint hagyományőrző kulturális műsor is színesítette. Lelki útravalót Balogh Barnabás református lelkésztől hallhattak az érdeklődők, ugyanakkor közreműködött mások mellett Erdős Fruzsina, Guessous Majda Mária, Barvich Iván és Boros Gerzson Dávid is.

A Wass Albert-szobor körüli kiskertnek az is a különlegessége, hogy a magyar föld mellett a hazánkba külföldről érkező művészeti csoportok által hozott föld az alapja, táptalaja, s ezáltal mindig emlékeztet az együttműködés és az összefogás fontosságára.

Az idei karneváli hetet a park­erdőben augusztus 15-én a Virágkarnevál-felirat díszítése nyitotta a Békás-tónál. A parkerdőben volt a Művészetek sétánya és a Galiba gyermekfesztivál is, a II. János Pál pápa téren pedig – Egy hét a csillagok alatt címmel – lézeres csillagképtúrán vehettek részt az érdeklődők.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!