Debrecen hírei

2019.01.29. 09:44

A kar az ország legjobb fogorvosképző helye

Debrecen - Tizenöt éves jubileumát ünnepli idén a Fogorvostudományi Kar.

Debrecen - Tizenöt éves jubileumát ünnepli idén a Fogorvostudományi Kar.

Az évforduló alkalmából hétfőn ünnepi referáló ülést rendeztek a Debreceni Egyetemen. A Fogorvostudományi Karon a harmadik évezred innovatív eljárásait és a legmodernebb fogászati eszközök használatát sajátíthatják el a leendő fogorvostan-hallgatók, a kar 10 féléves osztatlan mesterképzése világszínvonalú szaktudást nyújt, olvasható a hirek.unideb.hu-n.

– Már friss diplomás fogorvosként kiváló munkaerőpiaci esélyekkel indulnak, biztos és sokrétű karrier előtt állnak a Debreceni Egyetemen végző hallgatók. A képzés kifejezetten gyakorlatorientált. Nagy hangsúlyt fektetünk a folyamatosan fejlődő legmodernebb technológiák, kezelések megismertetésére, mivel karunkon szorosan összekapcsolódik az oktatás és a betegellátás. A Fogorvostudományi Kar regionális központként évente mintegy 15 ezer beteget lát el. Elsődleges célunk olyan fogorvosok képzése, akik a világ bármely országában megfelelnek a szakma követelményeinek. Az intézmény által kiadott diplomát Európa szinte összes országában elfogadják. Hallgatóink nemzetközileg elismert oktatóktól tanulnak, és világviszonylatban is kiváló infrastruktúrával rendelkezünk – emelte ki Bágyi Kinga dékán.

A fogorvostan-hallgatók az utolsó négy félévben, a komplex fogászati gyakorlatokon már tevékenyen részt vesznek a betegek kezelésében, így a végzést követően kellő szakmai rutinnal rendelkeznek ahhoz, hogy azonnal praktizálhassanak. A Fogorvostudományi Kar a HVG Diploma 2019 rangsorában az oktatók kiválósága alapján továbbra is az ország legjobb fogorvosképző helye.

HBN


[related-post post_id="4123420"]

[related-post post_id="4123585"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!