Debrecen hírei

2018.12.12. 09:14

Új forgalmi rend lépett életbe négy utcában

Debrecen - Egyirányú lett a belvárosi Simonffy és a Bajcsy-Zsilinszky utca egy-egy része.

Debrecen - Egyirányú lett a belvárosi Simonffy és a Bajcsy-Zsilinszky utca egy-egy része.

Bár a polgármesteri hivatal 15-ére ígérte az új forgalmi rend kialakításának befejezését Debrecen központjában, a Bajcsy-Zsilinszky, Simonffy, Kápolnási és Tisza István utcákon, tapasztalataink szerint mostanra már szinte minden megváltozott a környéken. Más jelzőtáblákat helyeztek ki, és új burkolati jeleket festettek fel.

Kétirányú lett a Kápolnási

Az egyik legfontosabb módosítás, hogy a Simonffyt és a Bajcsyt összekötő, eddig egyirányú Kápolnási utcában kétirányú forgalmi rendet vezettek be. Az utca teljes hosszában a várakozási lehetőség megszűnt, a régi burkolati jeleket eltávolították.

A Simonffy megközelítése

A Simonffy utca Tisza István utca és Kápolnási utca közötti szakaszán egyirányú forgalmi rendet vezettek be. Az utca ezen részét járművel a Tisza István utca irányából (jobbra kis ívben fordulva), illetve a Simonffy utca hátsó része felől a Piac utca felé haladva egyenesen lehet megközelíteni.

Parkolás a „fekvőrendőrön”

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a Simonffy utca 27. szám előtti jelzőlámpát eltávolítják. Ugyanakkor a Simonffy utca páros oldalában – az érintett szakaszon – várakozóhelyeket festettek fel. (A díszkövekkel burkolt „fekvőrendőrön” is meg lehet állni.)

Megállni a rendelő előtt

A Bajcsy-Zsilinszky utca Tisza István utca és Kápolnási utca közötti szakaszán egyirányú forgalmi rendet léptettek életbe. Az utca érintett részét járművel kizárólag a Pásti utca irányából lehet megközelíteni. A páros oldalban ezen a részen várakozóhelyeket festettek fel. Ennek köszönhetően a gyermekorvosi rendelő előtt is meg lehet állni.

Ugyanakkor megtiltották a Tisza István utcáról a Bajcsy-Zsilinszky utcára jobbra kis ívben történő bekanyarodást.

A polgármesteri hivatal arra kéri a gépjárművel közlekedőket, hogy figyelmesen, az új, módosított forgalmi rendnek megfelelően vezessenek.

OCs


Kövesse élőben a debreceni közlekedési helyzetet a Waze térképének segítségével:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!