Debrecen hírei

2018.12.19. 09:41

Gondolatok a pályázat lezárta után

<em>Könnyek helyett köszönet! A közös munkáért, a bizalomért, az új horizontokért! Van, amit számokkal mérnek, így az első helyek elé is oda kerül a sorszám; van, amit viszont nem.</em> Porkoláb Gyöngyi írása.

Könnyek helyett köszönet! A közös munkáért, a bizalomért, az új horizontokért! Van, amit számokkal mérnek, így az első helyek elé is oda kerül a sorszám; van, amit viszont nem. Porkoláb Gyöngyi írása.

Az elmúlt két évben Debrecenben a kultúra, a közösségek helyzete az itt és a régióban élők körében az Európa Kulturális Főváros pályázat kapcsán közös hazai és európai társadalmi üggyé vált; sok-sok beszélgetéssel, vitával, de mégis sokunk lelkében tele a kultúra iránti szeretettel, tenni akarással, elköteleződéssel, bevonódással vagy éppen a közösségeink iránt érzett felelősség okán.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázat december 14-én lezárult, egy nyugat-magyarországi város, Veszprém töltheti meg tartalommal ezt a címet, képviselve egyedüli városként Magyarországot 2023-ban, amihez gratulálok.

A közös gondolkodás, az elindított együttműködési folyamatok, közös történetek mindig utat találnak maguknak. Köszönöm személy szerint mindenkinek; debreceni, hazai és európai kollégáimnak, barátaimnak a biztatást, ami nagyon jólesik. Sokat tanultam Tőletek az ECoC2023 pályázat során.

Sokszor kellett elmagyarázni, elmesélni milyen is Debrecen, a debreceni ember, mitől cívis a debreceni, mit is szeretne Európa Debrecentől, és fordítva.

A kultúra továbbra is közös ügyünk kell, hogy maradjon a jövő élhető Európájáért, élhető Debrecenért, mindennapjaink részeként.

- Porkoláb Gyöngyi -


[related-post post_id="4082102"]

[related-post post_id="4081358"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!