Debrecen hírei

2018.09.29. 19:03

Szív Napja Debrecenben

Debrecen - Szűrővizsgálatok, tanácsadások és színes programok várták az érdeklődőket.

Debrecen - Szűrővizsgálatok, tanácsadások és színes programok várták az érdeklődőket.

A szívünk egészségére az idén is felhívta figyelmünket a Magyar Kardiológusok Társasága. Szeptember 29-én, szombaton rendezték meg a szívünk napját. Az elmúlt években szabadtéri eseményként debütált, a hétvégén azonban a hűvös időjárás miatt a Csapó utcai bevásárlóközpontban tartották meg a programokat. Interaktív szakmai előadáson a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságára, valamint a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Fotó: Derencsényi István

A közleményben olvasható, 10-ből 5-en szív- és érrendszeri megbetegedésben halnak meg hazánkban, holott az orvosok szerint a szívinfarktusok száma megfelelő odafigyeléssel megelőzhető lenne. Mivel hazánk továbbra is dobogós helyet foglal el a ezen betegségek tekintetében, ezért kiemelten fontosnak tartották, hogy minél többet tudjanak meg az emberek a megelőzésről és az egészséges életmódtól.

Fotó: Derencsényi István

Kerékpárra pattantak

A délutáni eseményen ingyenes szűrővizsgálatok, tanácsadások és színes, szórakoztató programok várták az érdeklődőket. A rendezvényen a mozgás szerelmesei kerékpárra pattanva ösztönözték a lakosságot, hogy tegyék meg az első lépést egészségükért. Till Attila házigazda a jó hangulatért felelt, míg Radics Gigi és Dánielfy Gergő zenei produkciójukkal szórakoztatták a jelenlévőket. Mindemellett Wossala Rozina elkápráztatta főzőtudásával a résztvevőket, valamint felvilágosítást nyújtott azoknak, akik kíváncsiak voltak, hogyan lehet egészséges és finom ételeket készíteni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!