Debrecen hírei

2018.08.27. 09:26

Először élőben a Bánk bán

Szatmárnémeti - A fesztiválon a gasztronómiai, kézműves programok mellett könyvvásár is volt.

Szatmárnémeti - A fesztiválon a gasztronómiai, kézműves programok mellett könyvvásár is volt.

Több ezer néző előtt, nagy sikerrel mutatta be Erkel Ferenc Bánk bán című operájának koncertváltozatát a Csokonai Színház és a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia a 17. Partiumi Magyar Napokon. A zeneművet Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója állította színpadra.

A közönségsikerhez nagyban hozzájárult, hogy Szatmárnémetiben először csendülhetett fel a Bánk bán. A fesztivál programjában kiemelt helyet foglalt el a színház és a zene. Gazdag volt a színházi program is, amelyben a Maros Művészegyüttes adott ízelítőt Küküllő menti, kalotaszegi és palatkai autentikus táncokból.

Vajland Judit sajtóreferens tájékoztatása szerint az Udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Lars von Trier A főfőnök című vígjátékát mutatta be, a Magyar Állami Opera a Figaro 2.0 – Gördülő opera című vígoperát. A színházi programot a Békéscsabai Jókai Színház zárta Tamási Áron „Ősvigasztalás”-ával.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!