Debrecen hírei

2018.02.07. 11:05

Több doboz „szeretet” gyűlt össze Móriczéknak

Debrecen - Az édesanya elvesztése után próbál talpra állni a család.

Debrecen - Az édesanya elvesztése után próbál talpra állni a család.

Lezárult a Napló adománygyűjtése, melyet a Móricz család megsegítésére szerveztünk. Az elmúlt hetekben rengeteg olvasó döntött úgy, hogy támogatja a nehéz helyzetben lévő édesapát és három gyermekét. Ennek köszönhetően Móricz Istvánt kedden a Napló-székházban több doboznyi és szatyornyi „szeretet” fogadta. Az édesapa érdeklődésünkre elmondta, Down-szindrómás kisfia, Bercike újra bölcsődébe jár, szépen beilleszkedett – igaz, most megfázott, ezért otthon van a nagymamájával.

– Szerencsére az önkormányzat is nagyon segítőkész. Az ilyen esetekre, mint a miénk, van egy előírt keretösszeg, ezt megkaptuk. Jelenleg gyesen vagyok, de szeretnék a jövőben dolgozni, igaz már nem bírom úgy, mint régen  – mondta az özvegy édesapa.

A nehéz fizikai munkában hamar kifáradok, este pedig nem tudok aludni. Nagyon megviselt az elmúlt időszak."

Fotó: Matey István

Két nagyobbik gyermeke számára sem könnyű feldolgozni édesanyjuk halálát, lánya a túlzott stressz miatt a közelmúltban kórházba is került, szerencsére már jobban van. Fia, habár nem mutatja, belül szintén őrlődik. A családon pszichológus segít.

– Nagyon köszönjük az adományokat, melyekkel Istvánék életét könnyíthetjük meg. Szerencsére van egy kialakult támogatói körünk, így amikor arra van szükség, valaki biztosan segít. Legutóbb bútorokat adományoztak Istvánéknak – mondta el lapunknak Nagy Judit, a Gyermekremény Alapítvány önkéntese.

HBN–VK


[related-post post_id="3725268"]

[related-post post_id="3746039"]

[related-post post_id="3737228"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!