Debrecen hírei

2018.02.17. 15:01

Idén fejlesztik a kertségeket is

Debrecen - Aszfaltozás, kerékpár­útépítés egyaránt szerepel a tervek között.

Debrecen - Aszfaltozás, kerékpár­útépítés egyaránt szerepel a tervek között.

Idén összesen közel 4,2 milliárd forintot költ a kertségekre a debreceni önkormányzat – jelentették be a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselői, Balázs Ákos, Papp Viktor, Kovács István és Türk László pénteki sajtótájékoztatójukon. 750 millió forintból 26 utcát fognak leaszfaltozni teljes hosszban vagy ütemezetten. Ezenfelül pályázatot nyújtottak be a Felsőpércsi út leaszfaltozásához a Kondoroskert utcától a Levendula utcáig. Továbbá 20 millió forintot költenek a kertségek közvilágításának fejlesztésére.

Vízelvezetés

A város sikeresen pályázott csapadékvíz-elvezetésre is, így 450 millió forintból csaknem 4 kilométernyi csatornát építenek ki a Nagysándor-telepen, a Vulkántelepen és a Fészek lakóparkban. Összesen 17 utcán építik ki az elvezetést: a Harsona, a Kishegyesi, a Szent Mihály, a Síp, a Lant, a Dob, a Cimbalom, a Gyulai, a Barcaság, az Érmellék, a Torockó, a Dévény, a Világos, a Furulya, a Kadarcs, és a Gólyahír utcákon, valamint a Megyer közben. A keleti városrészben, a Lencztelepen 467 millió forintból a Ringló, a Cseresznye, a Ribizli, a Kösz­méte, a Kaskötő, a Málna és Marokszedő utcák csatornarendszerét építik ki.

Kismacsig kerekezhetünk

A Kismacsra vezető több mint 3 kilométeres kerékpárútra, ami a 33-as számú főút mellett halad végig, mintegy 360 millió forintot költenek. További 806 millió forintból a Vágóhíd utca – Biczó István-kert – Panoráma út közötti, több mint 8 kilométeres szakaszt építik meg – ismertették az önkormányzati képviselők.

BR


Az aszfaltozásra kijelölt utcák

Szitakötő köz, Gohér utca I. ütem, Harsona utca, Kisdobos utca, Felsőpércsi út, Szilva utca, Fokos utca I.ütem, Kisbánya utca III. ütem, Diófa utca, Kertekalja utca IV. ütem, Gönczy Pál utca folytatása I. ütem, Síp-Lant-Dob utcák, Kadarcs utca, Cimbalom utca, Könyvkötő utca, Keresszegi utca, Eper utca, Köteles utca, Csengő utca, Kiserdő utca folytatása I. ütem, Pajtás utca és Gyűrű utca, Új utca, Szarvas utca, Szőlőskert utca, Kismarja utca.


[related-post post_id="3768693"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!