Debrecen hírei

2018.01.24. 10:43

DE GYFK – a biztos választás

Debrecen, Hajdúböszörmény - Hazánkban elsőként szociálpedagógia mesterképzéssel, hiánypótló gyógypedagógiai szakkal, valamint a kiszámítható jövőt kínáló óvodapedagógus, illetve csecsemő- és kisgyermeknevelő képzésekkel vár a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi kara.

Debrecen, Hajdúböszörmény - Hazánkban elsőként szociálpedagógia mesterképzéssel, hiánypótló gyógypedagógiai szakkal, valamint a kiszámítható jövőt kínáló óvodapedagógus, illetve csecsemő- és kisgyermeknevelő képzésekkel vár a Debreceni Egyetem hajdúböszörményi kara.

A Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar (DE GYFK) a régió és a Debreceni Egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő kara. Képzési kínálata a kora gyermekkor és a szociális szakma iránt érdeklődők számára is megfelelő választás.

- A hozzánk jelentkezőket olyan értékálló és korszerű ismeretekkel vértezzük fel, amely alkalmassá teszi a végzett hallgatókat arra, hogy diplomájuk birtokában a pedagógiai, valamint a szociális szféra megannyi területén sikerrel érvényesüljenek, és megtalálják a személyes önmegvalósítás útját. Oktatóink 70 százaléka rendelkezik tudományos minősítéssel, számos kutatóműhelyben folyik tudományos munka, melyek garanciát jelentenek a minőségi képzésre – hangsúlyozta Bálint Péter dékán.

A hajdúböszörményi karon szerzett diploma közismerten jó esélyt ad az elhelyezkedésre, tekintettel arra, hogy képzéseik társadalmi igényt elégítenek ki. A bölcsődei rendszer kiterjesztése, illetve a 3 éves kortól kötelező óvodáztatás országszerte álláslehetőséget kínál a leendő szakembereknek. Az óvodapedagógus hallgatók 83 százaléka a diploma megszerzését követően azonnal munkát vállal, 5 százalékuk még tanul is mellette. De biztos belépőt jelent a kiegyensúlyozott jövőt ígérő pedagógus életpályamodellbe a kar csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzése is.

Fotó: unideb.hu

Kiemelkedő a munkaerőpiaci értéke a tavaly először meghirdetett gyógypedagógiai alapképzésnek. Mivel a régió jelentős szakemberhiánnyal küzd ezen a területen, így a DE GYFK gyógypedagógus szakon végzett hallgatói – túlzás nélkül – azonnal munkát kaphatnak. A diplomás szociálpedagógusok pedig a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer szinte bármelyik intézményében könnyedén elhelyezkedhetnek, vagy tovább gyarapíthatják tudásukat az országban először Hajdúböszörményben induló szociálpedagógus mesterszakon.

A diákok emellett ingyenes nyelvórákon (angol, német és lovári) vehetnek részt. Tudásukat pedig Európa számos országában is fejleszthetik, hiszen a DE GYFK komoly nemzetközi Erasmus-hálózattal rendelkezik: angol, spanyol, portugál, német, osztrák, lengyel, finn, észt, román és horvát felsőoktatási intézményekkel is kapcsolatban áll.

A Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar háromhektáros campusán minden egy helyen megtalálható, ami a kényelmes diákélethez szükséges: előadók és szemináriumi termek, igényes és megfizethető kollégium, illetve – az országban szinte egyedülálló módon – a gyakorlati képzést biztosító óvoda. Kikapcsolódásként pedig a kar szerteágazó sport- és kulturális lehetőségei, illetve a HÖK gazdag programkínálatából válogathatnak a hallgatók.

Bővebb információ ide kattintva érhető el.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!