Debrecen hírei

2014.10.09. 11:23

A világ fölé nőttek a dzsudokáink

Malaga, Debrecen- Pósán Edina arany-, Haja János ezüstéremmel térhetett haza a vb-ről.

Malaga, Debrecen- Pósán Edina arany-, Haja János ezüstéremmel térhetett haza a vb-ről.

Malagán rendezték meg az IJF Masters világbajnokságot szeptember végén, a magyar küldöttségben két hajdúsági sportoló is helyet kapott: a DSC-SI versenyzője, Pósán Edina az F2-es kategória 57 kilós súlycsoportjában nem talált legyőzőre, míg az M4-es korcsoport +100 kilogrammos mezőnyében a létavértesi Haja János ezüstérmet szerzett.

A veterán vb-n ötvenkét ország majd’ 1300 dzsúdósa lépett tatamira, ami azt jelentette, volt, ahol a legjobb tizenhat közé kerülésért is már meccselni kellett.

A debreceniek kiválóságának, Pósánnak háromszor volt „jelenése”, mindannyiszor francia rivális ellen. Az összes ütközetét ipponnal nyerő DSC-s sportoló a világverseny végén a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Elégedett

A Létavértes SC ’97 dzsúdószakosztályának edzője és versenyzője számára nem volt ismeretlen a világbajnokság légköre, hiszen tavaly, az Egyesült Arab Emirátusokban rendezett tornán is részt vett, és akkor is második helyen zárt.

– Huszonöt indulót jegyeztek a súlycsoportomban, de nekem kiemeltként csak a legjobb tizenhat között kellett bekacsolódnom a küzdelmekbe. A nyolcba kerülést egy francia ellen harcoltam ki júkóval, a négybe egy német legyőzésével jutottam be, majd a döntőbe egy ausztrálon keresztül vezetett az út. A fináléban akárcsak az előző évben, most is a moldáv Marinescuval találtam szemben magam, ezúttal ipponnal tudott megverni. Maximálisan meg vagyok elégedve a második hellyel, a mezőny ismét nagyon erős volt. Azt hiszem, a felkészülésünk jól sikerült, Edinával a sportiskolában készültünk Raus Tamás és Nagy István irányításával, míg én mellette Létavértesen is edzettem – mondta el lapunknak Haja János, aki a cselgáncs mellett kézilabdázik is.

HBN-SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!