Debrecen hírei

2013.12.12. 19:26

Több mint kétezerszer vonultak a lánglovagok

Debrecen - Kerek László: megkérdőjelezhetetlen az önkéntes tűzoltók létjogosultsága.

Debrecen - Kerek László: megkérdőjelezhetetlen az önkéntes tűzoltók létjogosultsága.

Többek között légzőkészüléket, nyomótöltőt és szikracsapót vehettek át annak a hét önkéntes tűzoltó egyesületnek (ÖTE) a parancsnokai, amelyek sikeresen pályáztak technikai ellátottságuk javítására, üzemeltetési költségeik és az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására. Az eszközöket csütörtökön vették át Álmosd, Biharnagybajom, Földes, Fülöp, Kaba, Nyírábrány és Polgár tűzoltóparancsnokai.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon tartott átadóünnepségen elhangzott: a most elnyert eszközök, oktatások, fejlesztések az egyesületek napi munkáját segítik.

A ceremónia után a jelenlévő tűzoltó egyesületek éves szakmai munkáját értékelőbeszélgetést tartottak. Kerek László tűzoltó őrnagy azt mondta, november 30-ig összesen 2029 alkalommal avatkoztak be a megyében a lánglovagok, ezek tíz százalékában működtek közre önkéntes tűzoltók. Hangsúlyozta: létjogosultságuk megkérdőjelezhetetlen, és külön öröm számára, hogy megyénkben ők is részt vállalnak a tűzoltási és műszaki mentési feladatokból.

A megbeszélésen az őrnagy az ÖTE-k megváltozott jogi szabályozásáról is tájékoztatta a jelenlévőket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!