Bulvár, celeb

2008.03.20. 06:07

A sikert nem adják ajándékba

<p>Nyíregyháza - Pályafutásáról mesélt a Nyíregyházi Állatpark igazgatója a JCI Vezetői Fórumán. – Akinek nincsenek elétrhetetlen céljai, az az elérhetőt sem éri el! - vallja Gajdos László. <dia width="850" height="630" alt="A sikert nem adják ajándékba 2008.03.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_sikert_nem_adj_k_aj_nd_kba_2008_03_20_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A sikert nem adják ajándékba 2008.03.20." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/gajdos-laszlo-nyiregyhaza-allatpark.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

 – Új programsorozatot indított a Junior Chamber Nyíregyháza, azaz a Fiatal Értelmiségiek és Vállalkozók Társasága, melynek célja, hogy elismert vezetőket mutasson be a profitorientált és a non-profit szektorból, akik elmondják, hogyan építették fel vállalkozásukat, cégüket , szervezetüket, számukra milyen értékek fontosak, mitől jó vezető egy vezető, és miben rejlik sikerük titka.

Nemrégiben a válogatott sportoló, súlyemelő, a nyíregyházi Városi Televízió egyik alapítója, a Magyar Rádió szerkesztő riportere, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Gajdos László adott ízelítőt élettapasztalataiból Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében.

– Azt vallom: akinek nincsenek elétrhetetlen céljai, az az elérhetőt sem éri el! Ha valamit meg szeretnénk valósítani az életben, fontos, hogy magasra helyezzük a mércét, és hogy mindent megtegyünk céljaink megvalósítása érdekében. Persze nem árt, ha ehhez egy nagy adag szerencse is társul... Nem tudok sikerreceptet adni senkinek, de 46 éves pályafutásom felelevenítése talán hasznos lesz – kezdte előadását Gajdos László.
Életem, lakó- és munkahelyem Nyíregyháza, sosem gondolkodtam azon, hogy elszakadjak e várostól. Céljaimat mindig sikerült elérnem az évtizedek alatt, bár nem ismeretlen előttem az újrakezdés. Úttörőmunkám volt a nyíregyházi súlyemelő szakosztályban, a Nyíregyházi Televízió indulása és első évtizede is hozzám köthető, jelenleg pedig Magyarország leglátogatottabb állatparkját vezetem, mely gyermekkori álmom volt. Amikor Nyíregyháza díszpolgára lettem, azt mondtam, nincs tovább, innen már csak rontani lehet! – mesélte nevetve az igazgató.

Kiderült: Gajdos László anno egy lepukkant fáskamrában kezdte a súlyemelést, bekerült a serdülő- és az ifiválogatottba, végül olimpiai válogatott kerettag lett, igaz, az olimpiára nem jutott ki. Tíz éves korától dédelgette az állatkert álmát, a sporttevékenység mellett Kaposváron tanult állatkert-igazgatói ismereteket. Előbb a Városházán, majd a Városi Televíziónál és a Magyar Rádiónál dolgozott. Idővel közismert arca, hangja lett Nyíregyházának. Akkori keresete egyharmadáért mondott igent az állatkert igazgatói felkérésre, úgy tűnt, csak a csoda segíthet újjávarázsolni a katasztrofális állapotban lévő parkot. Az önkormányzat pénztárcájára ekkor hiába nézett, az első fejlesztések vállalkozói kölcsönből valósultak meg. Az első állatokat ajándékba kapta a park (oroszlán, antilop, jaguár, zebra), átütő sikert és látogatottságot a nagy reklámmal beharangozott kiscápa hozott. A fejlődés, építkezés és siker azóta is töretlen mind az intézmény, mind az intézményvezető életében.

Kapcsolódó cikkek:

Gazdát cserélt az Igrice, megvette Nyíregyháza!
A város az ígéreteit teljesítette, a tiszadobi kastélyprogram a kiemelt kormányprogramok közé került, így áron alul, 72 millióért adtuk el a 160 millió forintra felértékelt területet.   

Milliók és milliárdok a térségnek
Az Észak-Alföldi Operatív Program keretében a régió az elkövetkezendő hét esztendőben 285 milliárd forint fejlesztési forrást használhat fel.

Indonéz esőerdő az állatparkban
A Nyíregyházi Állatpark az elmúlt esztendőkben Gajdos László irányítása alatt hatalmas fejlődésnek indult – ami a kívülálló számára legalábbis – úgy tűnik, soha nem áll meg.

Maradandó élményt nyújt a Nyíregyházi Állatpark
Érdemes megfigyelni a jegesmedvék játékos birkózását, a fehér farkasok kergetőzését; a szibériai tigris család mindennapjait. 

Apasági vizsgálat lesz Cápa Ibolyánál

Kedden együtt örültünk a Nyíregyházi Állatpark új jövevényének, a kis fehérfoltú szirti cápának. Olvasóink kérdésére Varga Attilától érdeklődtünk az úgynevezett szűznemzésről.   
- Palicz István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!