Atlétika

2023.08.24. 19:00

Az élet nem áll meg, Szilágyi Rékának még bőven maradtak céljai erre az évre

A DSI Debrecen klasszisa mostantól az Eb-kvalifikációra koncentrál.

Molnár Szilárd

Szilágyi Réka, DSi Debrecen atlétája már előre néz

Forrás: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Sajnos nem sikerült a döntőbe jutás Szilágyi Rékának, a DSI Debrecen gerelyhajítójának a budapesti rendezésű atlétikai világbajnokságon. A 27 esztendős kiválóság nem tudta megközelíteni egyéni csúcsát (62,45), amellyel meglett volna a finálé. Réka egy 56,21 méteres dobással kezdett szerdán, nem segítette a dolgát, hogy első kísérletét a 800 méteres előfutamok miatt kétszer kellett megkezdenie. A második hajításánál 54,14 méternél fúródott a földbe a gerelye. 

A Nemzeti Atlétikai Központ közönsége egy emberként buzdította a magyar versenyzőt, ám a szer nem sokkal 50 méter felett csapódott a gyepbe, ezt látva a sportoló le sem mérette a dobást.

 A Haon telefonon érte utol a hatszoros magyar bajnokot, aki nem tagadta, nagyon csalódott volt a verseny után, mert jó formában volt, de az eredmény mégsem ezt tükrözte.

– Elég jól tudok alkalmazkodni a körülményekhez, szóval nem zavart meg, hogy kétszer kezdtem neki az első dobásomnak – szögezte le. – Nem ezen múlt, hanem azzal, mivel nagyon akartam nagyot dobni, sajnos nyögés lett a vége. Nem vártam úgy ki az ütemeket, és hamarabb belehúztam, minthogy végigfutott volna rajtam az erő – részletezte.

Kellett volna egy verseny

Ahogy arról a Haon is beszámolt korábban, a DSI Debrecen versenyzője nehéz hónapokon van túl, a tavasszal Németországban elszakadt egy izom a vállában, ami hátráltatta a felkészülésben. Emiatt nem tudott elindulni az atlétikai világbajnokság főpróbájának számító magyar bajnokságon sem, így az új stadion körülményeivel sem tudott megismerkedni.

– A vállsérülésem miatt nem tudtam versenyezni, így utólag belegondolva, lehet, jó lett volna legalább egy viadal a vébé előtt, hiszen éles helyzetben mindig más dobni, mint edzésen, amiken bár jó eredményeim voltak, de sajnos Budapesten ez nem jött ki. 

Rengeteg dobás maradt ki az elmúlt időszakból, és a végén már nagyon sokat kellett edzeni, hogy visszahozzuk a jó állapotot

– mondta Réka, hozzátéve, úgy érzi, ez sikerült is, ám a versenyrutin hiányzott. – Azt nem lehet pótolni, mert egy év alatt sok minden változhat a mozgásban és a technikában. Most egy másik technikát csinálok, itt más a sebesség, változik a súlyom, az erőnléti állapotom, emiatt nagy szükségem lett volna egy éles megmérettetésre a vébé előtt – ismerte el.

Cél az Európa-bajnokság

A Haon azon kérdésére, motoszkált-e a fejében a kezdés előtt, hogy már egy éve nem dobott versenyen a 60 méter fölött, határozott nemmel felelt, mert tisztában volt vele, ha jól végrehajtja a mozgást, a vébén is képes lett volna megdobni.

– Összességében eléggé csalódott vagyok, de le kell szűrni ebből a tanulságot, és menni tovább. Az élet nem áll meg, mert nem jött össze úgy egy verseny! Az edzések folytatódnak, az Európa-bajnoki szint kereken 60 méter, azt idén mindenképp el akarom érni – jelentette ki Szilágyi Réka, akinek erre itthon a Szuperliga-döntőben és a csapatbajnokságon lesz lehetősége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!