Atlétika

2023.08.23. 21:11

Nagyon közel volt az országos csúcshoz Kozák Luca a vb-elődöntőben

Sajnos az az idő nem volt elég hozzá, hogy bejusson a fináléba.

Molnár Szilárd

Kozák Luca, a DSi Debrecen gátasa (balról) nem jutott be a fináléba

Forrás: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Kozák Luca, a DSI Debrecen országos csúcstartó gátasa a kettes pályáról rajtolt a budapesti rendezésű atlétikai világbajnokság 100 méter női gátfutás második elődöntőjében szerda este. A Nemzeti Atlétikai Központ 36 ezernyi nézője által bíztatott debreceni klasszis remekül kapta el a rajtot, végig harcban állt a harmadik helyért, végül 12.73-al a negyedik helyen ért be a futamában, a saját maga által tartott 12.69-es országos csúcstól alig elmaradva.

– A papírforma ez volt, ám időben jobbat akartam, legalább egy országos csúcsot,de ez a 12.73 sem rossz. Nagyon élveztem a futást, hatalmas élmény ez a világbajnokság. Nagyon sűrű lett a mezőny, de örülök, hogy itt lehetettem, megyünk tovább! Szerencsére már megvan az olimpiai szintem, ami nagy könnyebbség a jövőre nézve – nyilatkozta Luca az M4 Sportnak a célba érkezés után.

Mint a közvetítésben is látszott, a Kozák Luca melletti pályán futó amerikai Masai Russell felborította az egyik gátat, amely láthatólag megzavarta a cívisvárosi klasszist, de végül edzőjével, Suba Lászlóval úgy döntöttek, nem adnak be óvást, így a DSI Debrecen gátasa végül összesítésben a 13. helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!