Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.10. 13:23

III. Bosch Universitas Kupadöntő

<p>A nagy érdekődéssel kísért országos finálénak pénteken és szombaton a Miskolci Egyetem sportkomplexuma adott otthont.</p>

Az Universitas Kupa elnevezésű versenysorozatot a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség azzal a szándékkal indította útjára, hogy a MEFOB versenyrendszerében résztvevő élsportolókkal szemben versenyzési lehetőséget biztosítson az amatőr szinten sportoló hallgatói tömegeknek. A rendezvény alapvető célja a rendszeres szabadidősport támogatása, a felsőoktatási intézmények hallgatóinak sportszeretetre történő nevelése, a megrendezésre kerülő sportágak népszerűsítése, valamint sportbaráti és intézmények közötti kapcsolatok ápolása.

Az Universitas Kupa olyan sportágakban kerül meghirdetésre (kispályás labdarúgás, kosárlabda, mix-röplabda), melyekben szinte valamennyi felsőoktatási intézménynek van lehetősége és rendez is házibajnokságokat. A házibajnokságok eredményei alapján minden intézménynek lehetősége van 1 vagy 2 csapattal elindulni az intézmények közötti körzeti döntőkön, melyet regionális döntők követnek.

Az Universitas Kupa versenysorozat jelenleg a legjelentősebb és legtöbb hallgatót megmozgató egyetemi-főiskolai szabadidős versenysorozat, melyet a magyar felsőoktatás sportjának vezetői kiemelt figyelemmel kísérnek végig. Bár a versenysorozatnak komoly hagyományai vannak, a regionális döntők legjobbjainak először 2006-ban, a miskolci I. Bosch Universitas Kupa Országos Döntő keretében volt lehetőségük összemérni tudásukat. A döntő hangos sikert aratott mind a résztvevők, mind az egyetemi sport vezetőinek körében.

Több sportágban

Az országos döntőre mindhárom regionális tanács sportáganként két-két intézményt delegált, az országos döntőt megelőző intézményi házibajnokságok, valamint a körzeti és regionális döntőkön elért eredmények alapján. A sportágak: férfi és női kispályás labdarúgás, férfi és női kosárlabda, mix röplabda.

Kiegészítő programok

Az országos döntőt nem véletlenül szerveztük a Miskolci Egyetemi Napok (MEN) hetében, elképzeléseik szerint a MEN hagyományos, egyetemi karok közötti versenyének egyes programelemei (foci, strandröplabda, paint ball, csocsó, darts, bográcsfőző versenyek) az országos döntő helyszínein lennének megrendezve, ezáltal lecsábítva a hallgatói tömegeket a rendezvényre és növelve a Miskolci Egyetem csapatainak szurkolói bázisát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!