Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.27. 08:37

Olvasói levél:"A Szépkorúak szívében még él és lángol a gyertya"

<p>Húsz éve, hogy a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség, a B.A.Z. Megyei és Miskolc Városi Szervezete megtartja Miskolcon a Versmondó Gálát, illetve a Költészet Napját, József Attila születésnapján.</p>

A Szépkorúak szívében még él és lángol a gyertya, a vers- és prózaírók szeretete bennünk él. Tiszteletben tartjuk a klasszikus költők csodálatos verseit, és a nyugdíjasok egyre többen őszintén leírják páros-rímes versben vagy prózában az érzelmeiket. Lassan húsz éve, hogy a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetség, a B.A.Z. Megyei és Miskolc Városi Szervezete minden évben megtartja Miskolcon a Versmondó Gálát, illetve a Költészet Napját, József Attila születésének napján, április 11-én. Így történt ez most is, Miskolcon a Corvin út 9. szám alatt. A B.A.Z. Megyei és Miskolc Városi Szervezetünk rendezésében a megye területéről 48 versmondó jelentkezett. A versmondók között egyik versírónk, Mezőné, Emőd-Istvánmajorról érkezett, és saját versét megzenésítve, citerán („Arany-díjas”), a nívós verseket kívülről megtanulták és átélve adták elő. A 91 jelenlévő áhítattal és odafigyeléssel hallgatta a klasszikus költők csodálatos verseit, de a versmondók saját verseiket is kiválóan elszavalták. A Gála díszvendége Nyakó István, országgyűlési képviselő úr volt. A több órán át tartó verseny kiváló előadóinak a jutalma sem maradt el. Mi lelkileg feltöltődve váltunk el egymástól, mert örültünk, hogy ismét együtt lehettünk.

Felhívás a prózát szerető emberekhez!

Boldogan írom le, hogy a B.A.Z. Megyei „Életet az éveknek” Miskolc és Városi Szervezetünknél újra életre hívtuk a Nyugdíjas Vers- és prózaírók Baráti Körét. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, ahol verseidet élőben bemutathatod, felfrissítheted a versek felépítését – többféle műfajban – és a színpadi etikát. Minden hónapban Budapesten az Előadókat Kedvelő Országos Baráti Körében is felléphetsz. Az alkotásokból könyvet készítünk. Jelentkezni lehet Miskolcon az Avas Nyugdíjas Egyesületnél, Mater Mária vezetőnél vagy Krizásn Bélánénál, a Corvin utca 9. szám alatt 14-16 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!