Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.22. 15:53

Levéltári kötetek: jusson el mindenkihez

<p>Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltár legújabb kiadványairól és regionális elképzeléseiről tartott tegnap sajtótájékoztatót dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Dobrossy István, a levéltár igazgatója.</p>

A nemrégen megjelent köteteket az elnök ezekkel a szavakkal ajánlotta az olvasók figyelmébe: "Kívánom, hogy a könyvek jussanak el mindenhová és mindenkihez!" Az igazgató elmondta: gondozásukban, szerkesztésükben eddig több, mint száz – a megye és a régió történetével – foglalkozó kiadvány jelent meg. Szoros kapcsolatban állnak Miskolccal, Kassa városával és a megyével, sőt lengyel kutató kollégáikkal is. Lendületükből természetesen a jövőben sem veszítenek, további művekkel jelentkeznek majd.

A most bemutatott munkák címei: Zemplén levéltára, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1956 (abaújszántói, edelényi, encsi, sátoraljaújhelyi és szerencsi járás), a Borsod megyei egyesületek adattára, Borsod vármegye közgyűlési és törvényszéki jegyzőkönyvei (1569-1578).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!