Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.12. 07:31

Szavazzuk meg!

<p>Népszavaztunk. Többségben igennel. Nem lesz tandíj, kórházi napidíj, és vizitdíj sem. Mintahogy nem lesz többet vizitdíj-automata sem. <STRONG>N. Szántó Rita jegyzete</STRONG></p>

Illetve az lesz, csak szükség nem lesz rá, elvesztette ugyanis jelentőségét, értelmét. Így ezen gépeknek is új feladatot kell majd találni. Vagy pincébe velük?
Szavazzuk meg! Mi mást is tehetnénk? Döntsön a nép az automaták sorsáról. Hiszen, ezek is pénzbe kerültek, a mi pénzünkbe. Ezeket is a nagy közösből vásárolták meg. Ezért miért ne dönthetnénk arról a kérdésről (is): hogyan tovább vizitdíj-automata?

Alternatívák vannak, lehet a szerkezetből parkolóóra, belépődíj-beszedő, tájékoztató-masina. Lehet akár muzeális emlék, vagy porosodhat egy raktárépület mélyén. Esetleg ki a kertbe vele, jól mutat majd a kerti törpe mellett. A vizitdíj-automaták nagyobb karriert is befuthatnak. Egy kis átalakítással, akár kóla- vagy kávéautomata is lehetne belőlük. Jó esetben pedig odatehetjük a leszerelt, s már jócskán rozsdálló autópályakapuk mellé.

A legjobb persze az lenne, ha félkarú rablókká, esetleg lottóautomatákká „válnának”. Az hozná a pénzt rendesen. Így akár a Fidesz-nek is igaza lehetne, hogy a szerencsejátékok bevételéből pótolható lenne a leszavazott díjak miatt kieső költségvetési összeg.
No, de ne rohanjunk így előre, szavazzuk meg! Aztán lesz, ami lesz...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!