Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.12. 06:15

Ha elszabadul az üzemanyag-ár Borsod-Abaúj-Zemplénben

<p>Miskolc - A benzin ára nem változik, de hat forinttal nő a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától, aminek ára így 300 forint fölött alakul (átlagos ára 313 forint lesz).</p>

Az MVK-nak és a Volánnak még nincs jóváhagyott idei üzleti terve, így nem adtak arról tájékoztatást, hogy milyen üzemanyagárral kalkuláltak idén, s hogy annak „elszabadulása” esetén kell-e tarifaemelésre számítani.

Újj Zsuzsa, a Volán marketingvezetője kérdésünkre elmondta a helyközi díjtételek hatósági árasak, vagyis azt az illetékes minisztérium határozza meg. Idén nem emeltek a helyközi esetében tarifákat (csak a helyi tarifák emelkedtek 5 százalékkal), s az üzleti tervben nem is számolnak ezzel. Megtudtuk: a társaságnál a személyi költségek után a második legnagyobb költségkategória az üzemanyag. Havi 900 ezer liter az üzemanyag felhasználás

– Egy forintos gázolajár emelés közel 1 millió forintos költségnövekedést jelent a Volánnak - tudatta a marketingvezető.

Daróczi Magdolna, az MVK Zrt. marketing csoportvezetője arról tájékoztatott: nincs napirenden a megnövekedett üzemanyagárból fakadó tarifaemelés. Díjakat január 1-jével emeltek - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!