Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.12. 09:38

Gördülő sztrájk, új megvilágításban

<p>Ki merem jelenti, hogy Gaskó István úr a Liga és a VDSzSz nagyhatalmú vezetője bement az OÉT üres tárgyalótermébe, ahol is felborogatta, és most már felfűrészelni készül a tárgyalóasztalokat.</p>

Én a „gördülő” vasutassztrájkokat szeretném valami újszerű megvilágításba helyezni, ha sikerül. Ki merem jelenti, hogy Gaskó István úr a Liga és a VDSzSz nagyhatalmú vezetője bement az OÉT üres tárgyalótermébe, ahol is felborogatta, és most már felfűrészelni készül a tárgyalóasztalokat. Nem tudok másra gondolni, mint, hogy a célja az országos érdekegyeztetés jelentőségét és a vele szembeni bizalmat minimálisra csökkenteni, mert az, hogy az elmúlt két évtized során sikerült a kormánynak a munkaadókkal és a munkavállalókkal megegyeznie, egyeseknek egyre inkább nem tetszik. Az pedig, hogy a megállapodást be is tartják, főleg nem. Ki meri azt állítani, hogy nem kristálytisztán politikáról szól e hirtelen nagyra nőtt érdekvédelmi vezér minden mondata? Az ő, és néhány szakszervezeti irányítótársa érdekeiről. Nem az őt megválasztó tagság hasznát szolgálja – azt még csak nem is érinti. Én, mint MÁV nyugdíjas (amellett, hogy engem is megillet 250.000 forint – még leírni is sok– 38 éves munkám után a privatizációs bevételből) képes vagyok aggódni valamikori munkatársaimért. Ki fogja megvédeni az e tömörüléshez tartozó dolgozókat? Az utazóközönség biztos nem, a MÁV START még inkább nem. A Jóisten, talán... Bízzanak benne!

Csáki Géza
Miskolc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!