Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.02.29. 14:43

Saját erőműve lesz Miskolcnak

<p>Miskolc - A Magyar Villamos Művek (MVM) elismerte Miskolc elővásárlási jogát az erőműre. Miskolc vásárolja meg az erőművet – jelentette be pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján Káli Sándor Miskolc polgármestere.</p>

Hozzátette: ezzel Miskolc lesz az első város az országban, amely az energetika kérdését saját kezébe veszi. Az erőmű megvásárlásával mintegy 32 ezer távfűtéses lakás, csaknem 100 ezer ember energiaellátásának minősége javulhat.

A szerződés részleteiről a polgármester későbbre ígért tájékoztatást. Szakmai kérdésekben pedig a jövő héten, Korózs András, a Mihő Kft. igazgatója ad információt – mondta Káli Sándor.
Az erőmű finanszírozásával kapcsolatban annyit mondott: a Miskolc Holding Zrt. már korábban kapcsolatba lépett pénzintézetekkel, és jelentős az érdeklődés.
A polgármester az erőmű ügyében kiemelte, azt a példaértékű összefogást, amely Miskolcot jellemezte ebben az ügyben. Hiszen – mint ismert – az ellenzék és a városvezetés közösen küldött levelet Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, amelyben kérték, hogy járjon közbe az MVM-nél, hogy a városnak legyen fűtőműve.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!