Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.05. 06:19

A karbantartást a város fizeti

<p>Mint ahogy azt korábban már jeleztük, a korábbi évek hasonló időszakához képest dupla akkora távhőszámlát kaptak a sárospataki önkormányzati intézmények a szolgáltatást végző RFV Sárospatak Kft-től. <A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/az_rfv_s_rospatak_nonprofit_kft._k_zlem_nye.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/az_rfv_s_rospatak_nonprofit_kft._k_zlem_nye.pdf"><B>Az RFV Sárospatak Nonprofit Kft. közleménye</B></A></p>

Az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft.-t Sárospatak önkormányzatának 51-, valamint a fővárosi RFV Hungária Nyrt. 49 százalékos tulajdonrészével alakult a közelmúltban meg abból a célból, hogy a helyi közszolgáltatásokat elvégezze. A város vezetői a társaság megalapítását azzal indokolták, hogy a helyi közszolgáltatásokat takarékosabbá és mindemellett hatékonyabbá tegyék.
Az intézmények karbantartási feladatait, a távfűtést és a közétkeztetést 2007 októbertől vette át az RFV Sárospatak Közszolgáltatási Nonprofit Kft.

Megállapodtak

Hétfőn tárgyalóasztalhoz ült a többségi- és a kisebbségi tulajdonos képviselője. Aros János, Sárospatak alpolgármestere elmondta, egyetértettek abban, hogy a számlák mértékét helyesen állapították meg. Ezzel együtt megállapodtak a felek, hogy miután a beruházásokhoz kapcsolódó megtakarítások az önkormányzatnál képződnek, ezért az intézményeknek szóló számlákat úgy állítják ki, hogy azok csak a ténylegesen mért, megtakarításokkal csökkentett energiaköltséget fizetik, míg az önkormányzat az ehhez kapcsolódó szolgáltatási, üzemeltetési díjakat fizeti. Erről a megoldásról a héten szerződést is kötnek.
-bg-

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!