Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.13. 15:19

A hír után a pénzt látnák

<p>Miskolc - A szerdai hír ötmilliárd forintos egészségügynek folyósítandó kormányzati pluszforrásról szólt. Ebből kórházak, intézmények kapnak - a központi bejelentés értelmében megyénk 200 milliónyit. A megyeszékhely két nagy intézményét kérdeztük, mire költik.</p>

- Nászéjszaka esküvő után van - emlékeztetett reagálásában Csiba Gábor a Megyei Kórház részéről, utalva rá, hogy az újsághírekben szereplő források nem minden esetben realizálódnak... Úgy tudja, ők 135 millió forintot kapnak, aminek lehet örülni, ám az éves költségvetés 14 és 5 milliárdjához képest nyilván nem meghatározó összeg. - Az év első felében az elvonás 540 millió volt ettől a kórháztól. Ehhez képest a 135 millió kevés. Örülünk a pénznek, főleg akkor, ha meg is kapjuk. Természetesen a betegellátásra fogjuk felhasználni, azon belül is a napi számlák kiegyenlítésére.

Hasonlókat vetített előre a Miskolci Egészségügyi Központ részéről (ami a közelmúltban összevont Semmelweis és Diósgyőri Kórházak kettősét jelenti) Zsipi Róbert, aki elmondta, hivatalos értesítés híján nem tudnak még tervezni a pénz sorsáról, de ha befutna a sajtóban megírt 60 millió forint, adósságok törlesztésére fordítanák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!