boon-sportoldal

2008.03.23. 18:39

Itthon maradt a trófea

<p>Miskolc - Kettős győzelemmel nyerte meg az idei Pannon-kupát a magyar férfi kézilabda válogatott.&#160;<dia width="700" height="900" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Itthon_maradt_a_tr_fea_a_Pannon_Kup_n_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Itthon maradt a trófea a Pannon Kupán 2008.03.23." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/pannon-kupa.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Még csütörtökön Ózdon Szlovéniát, szombaton pedig Miskolcon Romániát is legyőzte a rendkívül fiatal átlagéletkorú magyar kézilabda-válogatott, így kettős győzelemmel tartották itthon a Pannon-kupa első helyéért járó serleget. A három mérkőzéses sorozat záró találkozóján a mieink másfél ezer néző előtt, szoros meccsen bizonyultak jobbnak a feltörekvő román együttesnél. A siker értékét növeli, hogy Gáléknak alaposan meg kellett dolgozni a közönség elismerő tapsaiért. A bosnyákok elleni világbajnoki-selejtezőre készülő Skaliczky-legénység tehát kellő önbizalmat szerzett a fontos feladat előtt, néhány kulcsember visszatérésével valóban ütőképes lehet a válogatott.

Megvan a nyerni akarás

- Minden egyes győzelem fontos, csapatépítő jelleggel bír, remekül összekovácsolja ezt a mostani társaságot – értékelte a Pannon-kupa két mérkőzését Skaliczky László, szövetségi-kapitány. - Mind a szlovén, mind a román meccsen voltak bosszantó hibák, szép megoldások, tehát vegyes a kép. Egyértelműen a pozitívumok közé tartozik, hogy mindkét összecsapást a hajrában nyertük meg, ami azt bizonyítja, hogy ebben a fiatal együttesben is megvan a nyerni akarás, és kiélezett helyzetekben ezt meg is tudja valósítani. Miskolcon a románokkal szemben is voltak nehéz pillanatok, hiszen sokáig az ellenfélnél volt az előny, aztán a második félidőben a feljavuló védekezésnek köszönhetően, indításokból meg tudtuk fordítani az állást.

A két meccs alapján a mieink legeredményesebb játékosa a tízgólos Ilyés Ferenc volt, de a fiatalabb generációból többen is nagyszerű teljesítményt nyújtottak. A kapuban Mikler Roland, a mezőnyben pedig Rédei István és Grebenár Gábor igyekezett letenni a névjegyét. Miskolcon Halász Máténak is kijött a lépés, hiszen hat góljával a hatvan perc leggólerősebb magyar játékosa volt.

Sokat tanulnak

- Nem az számít, hogy ki hány gólt lő egy meccsen, a lényeg, hogy a végén a mi nevünk mellett magasabb szám szerepeljen, mint az éppen aktuális ellenfélé – vélekedett a lefújás után, két fénykép elkészítése között Halász Máté. - Ugyanakkor nagyon jól esik, hogy ennyien érdeklődnek, szeretnek, és egyre több interjút is kérnek tőlem. Úgy érzem: ez a fiatal magyar válogatott néhány éven belül kiváló együttes lesz, az pedig kimondottan szerencsés, hogy a rutinosabb játékosoktól sokat tanulva lehetünk sikeresek. Remélem, hogy a vb-kvalifikáción oda-vissza alapon jobbak leszünk a bosnyákoktól, és a jövő évi horvátországi világbajnokságon maradandó eredményt tudunk majd elérni.

Az elmúlt napokban lezajlott Pannon-kupa tehát abszolút elérte a célját. Az ózdi és a miskolci közönség kiválóan szórakozhatott, a mieink pedig nagyjából hasonló játékerőt képviselő csapatokkal szemben gyakorolhattak a nyár eleji vb-selejtezőkre. Nem mellesleg a válogatott tagjai tornagyőztesként búcsúztak el egymástól, így a Húsvét is jobb hangulatban telt.


Emlékeztető

MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 32–29 (16–16)
Miskolc, 1500 néző. V: Lemme, Ullrich (németek).
MAGYARORSZÁG: Fazekas – Iváncsik T. (2), Gál (2), ILYÉS (4), Schuch (1), Nagy K. (1), Törő 3. Csere: Liszkai (kapus), MIKLER (kapus), Császár (5), RÉDEI (5), HALÁSZ (6), Gulyás (2), Zubai (1). Szövetségi kapitány: Skaliczki László.
ROMÁNIA: Stanescu – Ghionea (2), Iacob (3), Stavrositu (-), Priianu (2), PETREA (6), Timofte (-). Csere: Popescu (kapus), BURICEA (4), TOMA (10), Irimescu (-), Sania (-), Cosma (1), Rohozneanu (1), Fenici (-). Szövetségi kapitány: Aihan Omer
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2


A TORNA VÉGEREDMÉNYE:

1. MAGYARORSZÁG 4 pont
2. Szlovénia 2
3. Románia 0

Ezek is érdekelhetik