Olimpia 2020

2021.08.05. 10:54

Örömjáték keserű búcsúval: nincs okuk szégyenkezni a kézis lányoknak

Nem túlzás azt állítani, hogy elérhető közelségben voltunk a csodához.

20210606 MN Mogyoróska Csonkás Tanya ( a farkasok megeszik a marhákat című dolgozat ) Magyar Nemzet fotó:Mirkó István

Fotó: Nemzeti Sport / Mirkó István

A világsztárok garmadáját felvonultató, nem mellesleg százszázalékos teljesítménnyel csoportelső Norvégia várt a magyar női kézilabda-válogatottra a negyeddöntőben. A ritka gyengén játszó norvégok ellen sokáig megvolt az esélyünk a továbbjutásra is, végül azonban bejött a papírforma. – Hiába kora reggel volt a mérkőzés, sokszor engem is elkapott a harci láz – mondta el a Napló állandó szakértője, Csapó Erika. A 129-szeres válogatott arról is beszélt, hogy minden idők leggyengébb norvég válogatottját látta ezen a rendkívül színvonalas meccsen, a teher nélkül pályára lépő magyarok viszont szerinte okosan játszottak, jól védekeztek. – Felállt fal elleni támadásokra és befejezésekre kényszerítettük az északiakat, ami az ő játékstílusuktól merőben messze áll – mondta.

Debreceni szemmel

Vámos Petráról ezúttal azt mondta Csapó Erika, hogy nehéz dolga volt a meccsen, jó taktikát választottak ellene a norvégok. – Bordás Rékát mintha bedobták volna az óceán kellős közepébe az olimpia elején, mostanra viszont megtanult benne lubickolni. Az ötkarikás játékok elején meg volt illetődve, ezúttal azonban jól helyezkedett, összhangban volt az átlövőkkel, rajta semmi nem múlott, csodás gólokat is lőtt, hétméterest harcolt ki – mondta az egykori debreceni kiválóság. Csapó Erika azzal zárta gondolatait, hogy annyira belemerült a mérkőzésbe, hogy azt érezte, legszívesebben újra kézilabdázó lenne.

Palánki István

A tények

Női kézilabda, olimpia (negyeddöntő)

Magyarország–Norvégia 22–26 (10–12)

Tokió, zárt kapuk mögött. V.: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)

Magyarország: Bíró B. – Lukács V. 3, Klujber 1, TOMORI 4, Kisfaludy, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 5 (1), Márton G.. Csere: Szikora (kapus), Kiss N., Vámos P. 2, Háfra N. 1, Helembai F., Schatzl Nadine 2, BORDÁS 4. Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Norvégia: Silje Solberg – N. MÖRK 3 (1), Skogrand 1, BRATTSET 7, Frafjord, V. Kristiansen 2, Herrem 2. Csere: KATRINE LUNDE (kapus), S. Oftedal 3, REISTAD 4, Jacobsen 3, Tomac, Sanna Solberg 1. Szövetségi kapitány: Thorir Hergeirsson

Kiállítások: 4 perc, illetve –

Hétméteresek: 2/1, illetve 2/1

Mesterszemmel

Elek Gábor: – Egyértelműen többet kaptam a norvégok elleni mérkőzéstől, mint amit előzetesen vártam. Rettegtem attól, hogy a fizikai állapotunk miatt majd alárendelt szerepet fogunk játszani, nem így lett. Az első félidőben brutálisan jól működött a védekezésünk, csodák viszont nincsenek, a végére fizikailag csak felőrlődtünk. Őszintén, létszámban kevesen voltunk ehhez a norvég csapathoz. Ha a hibáinkat nézzük, beállóban változtathattam volna, de ott nem volt értelme, ráadásul amíg bírtuk erővel, megvolt az esélyünk a győzelemre is. Összességben sokat fejlődtünk az olimpián, mentálisan és csapategység terén egyaránt. Személy szerint én is rengeteget kaptam az olimpiától, büszke vagyok rá, hogy irányíthattam a csapatot.

Bordás Réka (58), a DVSC Schaeffler játékosa hozzátette a magáét

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/_tokyo2020/remek-teljesitmenyt-nyujtottak-a-debreceni-kezilabdazok-az-olimpian-5522837/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!