Sport

2018.03.16. 13:25

Nincs vesztenivalója az Újvárosnak

Balmazújváros - Kétszer már sikerült megtréfálnia a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnek a Videotont.

Balmazújváros - Kétszer már sikerült megtréfálnia a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnek a Videotont.

Nem lehetett könnyű a Balmazújvárosnak a hét. Múlt hét szombaton 5-0-ra kaptak ki a Ferencváros vendégeként, majd szerdára a szakmai stábnak rendet kellett tenni a fejekben, hiszen a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzése várt Horváth Ferenc legénységére. Az, hogy a Békéscsabát 5-0-ra verte meg a hajdúsági együttes, jól mutatta, hogy sikerült túllendülni a budapesti zakón.

Minden pont nagyon fontos

Most azonban újabb nehéz feladat vár a Hajdú-Bihar megyeiekre, hiszen a Videoton ellen kell szombaton 17 órától pályára lépniük Felcsúton.

– Lehet, hogy közhely, de valóban nem feltartott kezekkel megyünk a Vidihez. Nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de minden pontra szükségünk van a bennmaradáshoz, mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Biztos, hogy nagyon kemény ellenfél lesz a székesfehérvári csapat, hiszen ők pedig a bajnoki címért folytatnak ádáz küzdelmet a Fradival, ezért nekik is minden egyes pont rendkívül fontos – vélekedett Póti Krisztián, a balmazújvárosiak védője a soron következő meccs kapcsán. És, ha már Póti: mostanában már alapemberként számol vele a mester mérkőzésről mérkőzésre. Rendre a védelem közepén kap helyet a 29 éves védő. Most azonban, mivel Jurij Habovda öt sárga lap miatt nem játszhat, feltehetőleg újra jobbhátvédként kell helytállnia. Ősszel több ízben is játszott már ezen a poszton Póti. – Egészen más középen védekezni, mint szélen. Nagyobb a teher belül, hiszen ott, ha hibázol, már nagy valószínűséggel csak a kapus tud kisegíteni. Azért a szélen bármi történik, még vannak mögötted csapattársak. Illetve szélről nyilván többször kell a támadásokhoz is hozzájárulni, beavatkozni.

Egyszóval egészen más feladatkör, és bár alapvetően én belső védő vagyok, ott játszom, ahol szükség van rám, ahol a vezetőedzőnk kéri”

– mondta el rég-új posztjáról Póti Krisztián.

A Balmazt még nem verték

A Videotonhoz nem sok csapat jár győzni. Viszont az Újpest, és a Honvéd mellett csak a Balmazújvárost nem tudta még legyőzni az idei bajnokságban a bajnoki címre törő Fejér megyei alakulat. Igaz, a Honvéddal még van egy elmaradt meccse a piros-kékeknek. Két 1-1-es döntetlen fűződik eddig a Balmaz-Vidi összecsapásokhoz. Tegyük hozzá, hogy Horváth Ferenc vezetőedző is jó mutatókkal rendelkezik volt csapatai ellen. Így akár bizakodva, jó reményekkel futballozhat a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, már csak azért is, hiszen ezen a mérkőzésen csak és kizárólag a Vidinek van veszítenivalója.

PI


[related-post post_id="3796043"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!