Fejlesztés

2024.05.01. 16:00

Modernizálják a hajdúhadházi idősotthont

Haon.hu

A munkákat helyi cég végezheti

Forrás: illusztráció / MW-archív

Egy helyi cég végezheti Hajdúhadházon a gondozási központ kialakítását mintegy nettó 67 millió forintból – derül ki az április 29-ei Közbeszerzési Értesítőből.

Az önkormányzat beruházásában, TOP Plusz forrás igénybevételével, a „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése” projekt keretében az Arany János utca 24. szám alatti létesítmény újul meg. A részletes leírás szerint a főépület bruttó alapterülete 121 négyzetméter, a tervezett fedett kerékpártárolóé 42 négyzetméter lesz. Az energiahatékonyságot elsősorban a tetőtér hőszigetelésével növelik meg. Belső vasbeton lépcsőt bontanak el és újat készítenek, a belső válaszfalak nagy részét átépítik, a belső nyílászárókat cserélik. A belső padlóburkolatokat felszedik, mennyezet hűtést alakítanak ki az emeleti padlóra és a padlástérre padlófűtést telepítenek.  A falfelületeket javítják, a vizes helyiségekben csempéznek, fugáznak 2,10 méter magasságig.

Akadálymentesítéshez rámpa épül. ajtót cserélnek, világítási kapcsolókat szerelnek fel a padlószinttől mérten 90-110 centiméterre, továbbá tájékoztató feliratokat, piktogramokat és Braille-feliratokat helyeznek el.

Kívül a meglévő járdát elbontják, külső nyitott teraszt alakítanak ki, burkolják a parkolót, a fedett tárolót és kapubehajtót. A meglévő főépület tetőszerkezetére 9,6 Wp napelemet helyeznek fel. Az új nyitott terasz fölé vízhatlan, téglalap alakú napvitorlát szerelnek.

A régi kerékpártároló épületet elbontják, újat készítenek. A meglévő utcai kerítést elbontják, és újat építenek helyette. Kapukat, gépkocsibehajtót létesítenek.

A munkára négy cég pályázott, a hajdúhadházi vállalkozás 67 millió 290 ezer forintos ajánlattal nyert.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában