Sport

2017.05.22. 13:55

DVSC: a maximumnál is több kell

Debrecen - Aleksandar Jovanovic karrierje legfontosabb mérkőzésének tartja a DVTK elleni kiesési rangadót.

Debrecen - Aleksandar Jovanovic karrierje legfontosabb mérkőzésének tartja a DVTK elleni kiesési rangadót.

Nem jött össze a pontszerzés az NB II elől menekülő DVSC-nek szombaton a Nagyerdei Stadionban, a hajdúságiak 5–2-re kikaptak a bajnoki címre törő Budapest Honvédtól. Mindez azt jelenti, hogy a Loki csak abban az esetben menekülhet meg biztosan a kieséstől, ha az utolsó fordulóban Mezőkövesden nem kap ki a Diósgyőrtől. A találkozóra szombaton 19 órától kerül sor.

Csalódott

– Óriási csalódás volt, egyszerűen hihetetlen, ami történt velünk a Honvéd ellen – mondta a mérkőzés után a Debrecen középpályása, Aleksandar Jovanovic. – Szörnyű kilencven perc volt, nem erre készültünk, sajnos így hatalmas tétje maradt az utolsó találkozónknak. Az első félidő borzasztó volt, hiába voltunk tisztában vele, mit játszik a Honvéd, nem tudtuk lereagálni a szituációkat.

Olyan volt, mintha kevesebben lennénk a pályán, minden labdára a kispestiek értek oda előbb.

A második játékrészt azonban jól kezdtük, sikerült is két gólt rúgnunk, és abban bíztunk, hogy megszerezzük a harmadik, egyenlítő találatot is. Azonban a vendégek negyedik gólja mindent eldöntött. Sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a nagyszerű közönségünket – nyilatkozta a Naplónak a bosnyák labdarúgó.

Pontot kell szerezniük

Óriási tehát a tétje a DVTK elleni mérkőzésnek, ugyanis egy esetleges vereség a kiesést jelentheti Leonel Pontes együttesének. – Pályafutásom legfontosabb meccse előtt állok – szögezte le „Jova”. – Muszáj valahogyan bent maradnunk, ugyanis az nem fordulhat elő, hogy a DVSC együttese elbúcsúzzon az élvonaltól. Most a maximumnál is több kell, ide a száz százalékos teljesítmény már nem elég. Akárhogyan is, de valahogy pontot kell szereznünk Mezőkövesden, ennél nincs fontosabb most. Ha majd ez megvan, akkor lehet levonni a tanulságokat, megnézni, miben hibáztunk, de a lényeg: nem eshetünk ki! – mondta határozottan Jovanovic.


[poll id="1419"]


A DVTK–DVSC bajnoki találkozóra elővételben már megvásárolhatók a belépők a meccsjegy.mlsz.hu oldalon (szurkolói kártya birtokában válthatók meg a tikettek), de a meccs napján a mezőkövesdi Városi Stadion pénztárai is várják majd a szurkolókat. Az összecsapásra a vendégjegyek egységesen 500 forintba kerülnek. A hírek szerint nem csak debreceni oldalon, de a diósgyőriek részéről is nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt.

HBN


A Loki kikapott a Honvédtól, ezért a jövő héten pontot kell szereznie a DVTK ellen ahhoz, hogy biztosan ne essen ki.

 

A Ferencváros és az Újpest után a bajnoki címre pályázó Honvéd ellen is visszatértek az ultrák a lelátóra, nem rajtuk múlt, hogy a DVSC vereséget szenvedett a nagyon fontos mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!