Sport

2016.11.07. 13:14

Nagy akarás és egy pont

Debrecen - „<em>Nem volt átütőerő a játékunkban, ez egy pontot eredményezett, amivel nem vagyunk elégedettek</em>”.

Debrecen - „Nem volt átütőerő a játékunkban, ez egy pontot eredményezett, amivel nem vagyunk elégedettek”.

– Én még olyat nem láttam, hogy az ellenfél játékosai az ötödik perctől időt húznak. Az ellenfél csatára, Diallo egy gyors, fürge, gólveszélyes srác, aki ezen az összecsapáson rendkívül jól játszotta a védekező középpályás pozíciót – Szakály Péternek, a DVSC csapatkapitányának ezek voltak az első mondatai a Mezőkövesd ellen 0–0-s döntetlent hozó bajnoki mérkőzés lefújása után. – Az első percektől éreztük, hogy a Zsóry SE védekezni jött Debrecenbe, és maximálisan elégedett az egy ponttal. Ettől függetlenül a saját játékunkkal nem vagyok kibékülve, hiszen rengeteg szögletet, szabadrúgást rúgtunk, járattuk a labdát, mint a kézilabdában a támadó csapat, és meg is voltak a lehetőségeink. Ilyenkor kulcskérdés, mennyire tudunk higgadtak maradni a kapu előtt. Ma abszolút nem voltunk azok, de az ellenfélnek szerencséje is volt. Vagy a kapus volt jó helyen, vagy a gólvonalról rúgták ki a labdát. Ezt a meccset, egy ilyen minőségű csapatnak, mint a miénk, meg kell nyerni legalább 1–0-ra – fogalmazott a Loki baloldali középpályása, aki úgy érezte, kulcsfontosságú lett volna az első gól, hiszen akkor borult volna a

Mezőkövesd taktikája.

Az edzéseken gyakorolják

A találkozón végig a Loki dominált, a vendégek pedig „betolták a buszt” a kapujuk elé, nem egy esetben tíz fekete mezes játékos serénykedett a gól elkerülése érdekében. A Lokiban sajnos kevés volt az átlövés, az egyéni akció. Ez utóbbiban Holman és Szakály jeleskedett leginkább.

– A „partizánakciókat” is felelősséggel kell végrehajtani, mert támadáskor kinyílik a csapat és labdavesztésnél ez megbosszulhatja magát. Próbáltuk szélről és középről is egy az egyben, vagy kényszerítővel bevinni a labdát, de nem találtunk rést, annyira sűrű volt az ellenfél. Talán több átlövéssel kellett volna próbálkozni. Az edzéseken gyakorolt szabadrúgás- és szögletlehetőségekből gólt kellett volna szereznünk.

HBN–KZS


Most se elöl, se hátul

Leonel Pontes vezetésével a szombati bajnoki meccs volt az első, amelyen nem kapott gólt a DVSC. Ugyanakkor érezhető, nincs lendületben a gárda, győzelem után döntetlen vagy vereség következik. – Hétről hétre részsikereket szeretnénk elérni, idegenben már egészen jól szerepelünk. Ott már tudjuk azt a játékot nyújtani, amihez hasonlót a hazai pályán is szeretnénk. Fejlődik a csapat, vannak lehetőségeink itthon is és idegenben is. Most fontos volt, hogy ne kapjunk gólt, de nyilván be is szerettünk volna találni. Ez most nem sikerült, ez kudarc. Ha tudnánk mondjuk egy három meccses sorozatot produkálni, akkor szerzünk kilenc pontot és tudunk ugrani két-három helyet a tabellán. Most ott vagyunk, hogy se elöl, se hátul, persze mondhatjuk, hogy szépen játszottunk, jól játszottunk, de elhagytunk ma két pontot, ami nagyon fontos lett volna. Az biztos, hogy a következő hazai mérkőzésen, a Videoton ellen egy hónap múlva, valamit máshogy kell csinálnunk – mondta Szakály Péter.


Debrecen, Mezőkövesd - A labdarúgó OTP Bank Liga tizenötödik fordulójában a DVSC a Mezőkövesd csapatát fogadta szombaton 15.30-tól a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.

 


Debrecen, Mezőkövesd - A DVSC vs. Mezőkövesd (0-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Leonel Pontes és Pintér Attila értékelte a látottakat.

 


Debrecen - A DVSC uralta a játékot a Mezőkövesd ellen, de csak ikszelt egy felejthető mérkőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!