Ezt fedje balladai homály!

Akt.:
Ezt fedje balladai homály!
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC uralta a játékot a Mezőkövesd ellen, de csak ikszelt egy felejthető mérkőzésen.

„A radványi sötét erdőben halva találták Bárczi Benőt” – így kezdődik Arany János Tetemre hívás című költeménye, amelyben sűrű balladai homály lengi be a megverselt történteket. A DVSC-Mezőkövesd Zsóry SE találkozó után ugyancsak az események, vagy sokkal inkább az eseménytelenség emlékét elfedő jótékony homályban bízhattak azok a szurkolók, akik kilátogattak a Nagyerdei Stadionba szombat délután. Ugyanis a meccs élvezeti értéke enyhén szólva sem verdeste az eget.

Látványos kezdőrúgás

Az első látványos megmozdulást a kezdőrúgáskor jegyezhettük föl, ugyanis a héten megválasztott Loki szépe, Dudás Regina végezte el, egy csinos piros ruhában.

A hölgy után a fiúkon volt a sor, hogy valami szemet gyönyörködtetőt varázsoljanak a gyepre, ezt leginkább a debreceniektől várhattuk, mert a vendégcsapat azzal a nem titkolt céllal érkezett a Hajdúságba, hogy kapott gól nélkül ússza meg a kilencven percet. Várható volt a kövesdi bunkerfoci, hiszen az azt megelőzően három meccsen is érintetlen maradt a hálójuk.

Mindjárt az 5. percben meghiúsulhatott volna a Zsóry SE terve, de Völgyi távoli lövését védte Tujvel. Egyértelműen a hazaiak irányították a játékot, de a betömörülő védelemmel szemben nem találták az ellenszert. Járt körbe a labda a mezőkövesdi védőfal előtt, de sokszor körülményesen és ötlettelenül szőtték akcióikat Szakályék.

Az első félidőben Holman és Szakály is lövésig jutott, azonban ordító ziccernek egyik sem volt nevezhető. Az is tény viszont, hogy a Pintér-gárdának nem sok lehetősége nyílt a kontrára.

A szünet után jottányit sem változott a játék képe, nagy nyomás nehezedett a borsodiak kapujára, de az átütőerő hiányzott hazai oldalon. Mivel sem Holman, sem Mészáros Karol próbálkozása nem hozott gólt, a DVSC-nek meg kellett elégednie egy gólnélküli döntetlennel, egy nem túl élvezetes összecsapáson.

A drukkerek pedig meglehetősen bosszúsan mentek haza, hiszen továbbra sem úgy zakatol ez a Lokomotív, ahogyan elvárható lenne.

HBN


A tények

OTP Bank Liga 15. forduló

DVSC – Mezőkövesd 0-0

Nagyerdei Stadion 2385 néző. Vezette: Iványi (Ring, Buzás)

DVSC: Danilovics – Jovanovic (Castillion, 79.), Mészáros N. (Horváth Zs., 68.), Brkovic, Völgyi (Bobko, 87.) – Filip, Szekulics – Mészáros K., Holman, Szakály – Vittek

Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Szeles, Devecseri, Gohér – Mevongou (Egerszegi, 82.), Bacelic-Grgic (Molnár G., 46.) – Strestik, Dyallo, Kink (Pauljevics, 52.)

Sárga lap: Gohér (55.)hirdetés