Sport

2016.02.22. 10:30

Előzésre készül a Lokomotív

Debrecen - A DVSC a hétvégén ismét nyert és már a dobogón áll, szombaton akár az Újpest elé is kerülhet a gárda.

Debrecen - A DVSC a hétvégén ismét nyert és már a dobogón áll, szombaton akár az Újpest elé is kerülhet a gárda.

Biztatóan kezdte a tavaszi hadjáratát a DVSC-TEVA alakulata, a piros-fehérek a Magyar Kupában a Nyíregyházát verték meg, az OTP Bank Liga küzdelmeiben pedig a Vasas és a Paksi FC ellen gyűjtötték be a három pontot.

Az utóbbi ellenfél szombaton délután vizitált a Nagyerdei Stadionban és a Loki Sidibe tizenegyesgóljával, valamint Holman Dávid remek találatával 2-0-ra legyőzte az atomvárosiakat.

Jó összvédekezés

- Örömteli, hogy jönnek az eredmények, az volt a tervünk, hogy hasonlóan sikeresen abszolváljuk az első pár összecsapást - nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Mészáros Norbert, a gárda rutinos válogatott védője. - Bíztunk benne, hogy a kupában is jó eredményt érünk el, bár ne feledjük, hátra van még egy visszavágó! A két hazai bajnoki meccsen is jó csapatokkal találkoztunk, s mivel ősszel nem mindig ment úgy a futball, ahogyan az elvárható lett volna a DVSC-től, mindenképpen javulni akartunk. Az, hogy jó rajtot vettünk, annak is köszönhető, hogy a felkészülés során mindenki komolyabb sérülés nélkül tudott dolgozni, ezért hamarabb összeállhatott a társaság - jelentette ki a középhátvéd.

A paksiak elleni kilencven percről így vélekedett Mészáros: - Bár természetesen támadni akartunk a Paks ellen is, hátul is nagyon észnél kellett lennünk, mert tudtuk, hogy kitűnő erőkből áll Csertői Aurél együttese. Úgy vélem, a csapat összvédekezése volt megfelelő, ezt bizonyítja az is, hogy kapott gól nélkül tudtuk „lehozni” a találkozót.

Újpestre utaznak

Az idei esztendő eddigi legnehezebbnek ígérkező meccsére készülhetnek a debreceniek, szombaton ugyanis a második helyen álló, a Lokit egy ponttal megelőző Újpest fogadja őket. - Jó formában lévő, erős csapattal vívjuk meg a rendkívül fontos rangadót - szögezte le a labdarúgó. - Szeretnénk nyerni, akkor ugyanis megelőzhetnénk a lila-fehéreket és hosszú távon szeretnénk ott is maradni az ezüstérmes pozícióban, azonban ennyire nem akarok előre szaladni. Nagy fegyvertény lenne, ha a Szusza Ferenc Stadionban sem kapnánk gólt, emellett pedig bízom abban, hogy mi be tudjuk venni Balajcza Szabolcs kapuját - reménykedett Mészáros Norbert.

Az Újpest-DVSC-TEVA összecsapást szombaton 15 óra 30 perckor rendezik, melyet a Hajdú Online élőben közvetít.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!