DVSC: Újabb hazai siker

Akt.:
DVSC: Újabb hazai siker
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC a Vasas után a Paksot is magabiztosan győzte le a Nagyerdei Stadionban.

A sorsolás szeszélye folytán két hazai meccsel kezdhette a bajnokság tavaszi idényét a DVSC-TEVA, a piros-fehérek nem titkolt szándéka az volt, hogy a Vasas és as Paks ellen hat pontot gyűjtsenek be a Nagyerdőn. Szombaton a tolnai együttes volt az ellenfél, amely erősebb riválisnak ígérkezett az angyalföldieknél, a Paks végül igazolta is, hogy nem véletlenül tartják dobogóra esélyes gárdának.

A vendégek egy bakteriális fertőzés gyanúja miatt kihagyták az előző fordulót, azaz nem lehetett tudni pontosan, milyen formában van Csertői Aurél alakulata.

Holman volt aktív

Nem kezdtek ijedősen a vendégek, többször is eljutottak a hazai tizenhatosig, egy ízben veszélyeztettek is távolról, azonban nem találták el a kaput. A fölé menő lövés végképp felébresztette a Lokit, a debreceniek innentől kezdve offenzívebb futballt vezettek elő. Főként a DVSC télen igazolt labdarúgója, Holman Dávid volt aktív, a 21. percben meg is lett az eredménye a vendéglátók igyekezetének.

A hajdúsági csapatkapitányt, Szakály Pétert buktatták a tizenhatoson belül, az esetért megítélt büntetőt Ibrahima Sidibe váltotta gólra. A találat után összekapta magát a Paks, valamivel nyíltabb játékra állt át a zöld-fehér csapat, de Koltai fejesénél Radosevic bizonyította kvalitásait.

Még a szünet előtt megduplázta előnyét a Loki, Holman Dávid lőtte a hálóba a Korhuttól kapott labdát.

Újpestre mennek

A második játékrész eleje is a debrecenieké volt, látszott, hogy szeretnék dűlőre vinni a dolgot. Bódi szabadrúgásánál Molnár minden bravúrjára szükség volt, hogy ne legyen gól a lövés vége.

Egy órányi játék után megnyomta a gázpedált a Paks, azonban különösebb eredmény nélkül. A DVSC okosan tartotta a megszerzett labdát és ellentámadásokból próbált meg veszélyeztetni. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, a hazaiak tehát a tolnaiak ellen is itthon tartották a három pontot.

A többi eredménynek köszönhetően sikerével a Debrecen felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára, azonban a következő fordulóban nem lesz egyszerű dolga Kondás Elemér gárdájának, hiszen a második helyezett Újpesthez látogat szombaton.

HBN


Mesterszemmel

Kondás Elemér: Az első félidő jobban tetszett, a második kevésbé, van hiányérzetem emiatt. A szünetre kétgólos előnnyel mentünk, és azt kértem a fiúktól, hogy a folytatásban is próbáljunk gólokat szerezni, de pontatlanok voltunk, azért nem alakul ki annyi lehetőség, mint amennyit szerettünk volna. Fontos mérkőzés volt, ezért is örülünk nagyon a sikernek.Csertői Aurél: Helyzetkihasználásban többet vártam. Helyenként azért jól játszottunk, de miután az ellenfél vezetett nehézzé vált a mérkőzés. Időnként nyomás alatt voltunk, egy darabig bírtuk, de utána nem, jött az újabb találat. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát, de ez nem ér semmit, ha nem tudunk gólt szerezni.DVSC-TEVA – Paksi FC 2-0 (2-0)

Nagyerdei Stadion, 2518 néző. Vezette: Iványi (Buzás, Varga G.)

DVSC: Radosevic – Lázár (Varga J. 73.), Mészáros, Brkovics, Korhut – Bódi (Tisza 83.), Jovanovic, Szakály, Horváth Zs. – Holman – Sidibe (Coulibaly 64.)

Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai, Kecskés (Szakály D. 65.), Bertus (Kővári 75.), Bartha – Hahn (Balázs 65.)

Gól: Sidibe (11-es, 21.), Holman (44.)
Sárga lap: Papp K. (11.), Lázár (35.), Jovanovic (70.), Szakály D. (88.)
Sporthírek


hirdetés