Sport

2015.11.18. 16:49

Magabiztosan ment tovább a DVSC

Debrecen - Már a szünet előtt eldőlt, hogy a Loki folytathatja a legjobb nyolc között a Magyar Kupában.

Debrecen - Már a szünet előtt eldőlt, hogy a Loki folytathatja a legjobb nyolc között a Magyar Kupában.

Csupán három kapufáig jutott, de gólt nem szerzett a DVSC-TEVA a Szeged 2011 Grosics Akadémia otthonában lejátszott Magyar Kupa-nyolcaddöntő odavágóján október végén, vagyis a 0–0-t követően mindenképpen nyernie kellett a hazai gárdának a Nagyerdei Stadionban ahhoz, hogy továbbjutást ünnepelhessenek Szécsi Márkék. Ennek következtében viszonylag erős együttest küldött a pályára Kondás Elemér vezetőedző, Bódi Ádám és Lázár Pál személyében például válogatott labdarúgók is kezdtek a Lokiban, a padon pedig ott ült a nemrég visszatért gólkirály, Adamo Coulibaly is.

Öngóllal indult

Az elvártaknak megfelelően debreceni rohamokkal kezdődött a találkozó, a 10. percben Geoffrey Castillion máris kihagyta a kihagyhatatlant, amikor 6 méterről, senkitől sem zavartatva mellé fejelt. Nem sokkal később ismét a holland támadó célzott pontatlanul fejjel, emiatt bosszankodhatott a hazai közönség.

A jég a 28. minutumban tört meg: Bódi élesen belőtt jobb oldali szabadrúgása Farkasról a saját kapujának jobb oldalába vágódott.

Hajdúsági fölénnyel folytatódott a játék, a Szeged támadásban nem sokat tudott hozzátenni a teljesítményéhez.

Negyvenhárom perce tartott az összecsapás, amikor eldőlt a továbbjutás sorsa, miután a berobbanó Szécsi Márk közelről bekotorta a labdát Molnár hálójába.

A szünetre tehát kétgólos előnnyel vonulhatott a Debrecen az NB II-es ellenfelével szemben.

Jött Coulibaly

A második játékrészre kettős cserét hajtott végre Klausz László, a szegediek mestere, egyértelműen a támadó játékban szeretett volna pozitív változásokat eszközölni a korábbi 27-szeres válogatott csatár.

Sokáig eseménytelenül teltek a percek, azonban egyszer csak váratlanul gólhelyzet alakult ki a kék mezesek előtt, a Szatmári mögül kibújó Geiger melléről a lécre pattant a labda. Válaszul Ferenczi János tekert szép mozdulattal kapura szabadrúgásból, azonban a 17 méteres lövés centikkel elkerülte a bal sarkot.

A 65. percben ismét egy védelmi hibából veszélyeztetett a Szeged, Szabó Péter már a kapust is kicselezte, ám a védők tisztáztak a gólvonal előtt.

Bő húsz perccel a lefújás előtt vastaps csattant a stadionban, ugyanis Castillion helyett a korábbi kétszeres gólkirály, Adamo Coulibaly állt be. A francia nem mozgott rosszul, főleg ha azt nézzük, hogy tavasz óta nem játszott tétmeccset.

A továbbjutást Horváth Zsolt biztosította be nem sokkal a vége előtt, kicselezte a védőjét és higgadtan a kapu közepébe helyezett.

Coulibaly is megdicsőülhetett volna, a csatár ráfordult a kapura és kapásból rázúdította a labdát, amely a lécen csattant.

A DVSC-TEVA győzelme egy percig sem forgott komoly veszélyben, a Lokomotív hozta a kötelezőt és továbblépett a sorozat negyeddöntőjébe.

Szakályék legközelebb is a Nagyerdei Stadionban futhatnak ki a gyepre, szombaton az OTP Bank Ligában a DVTK-t fogadják.

HBN-TN


A tények

Magyar Kupa, 4. forduló

DVSC-TEVA – Szeged 2011 3-0 (2-0)

Nagyerdei Stadion, 500 néző. Vezette: Karakó (Albert, Szpisják)

DVSC: Radosevic - Lázár, Szatmári, Brkovics, Ferenczi – Jovanovic (Szakály 58.), Bódi (Berdó 76.), Szécsi – Bereczki, Castillion (Coulibaly 67.), Horváth Zs.

Szeged: Molnár F. – Achim, Balogh M., Farkas, Tóth G., Zabari - Veselinov, Berde (Szabó P. 46.), Király – Germán (Kovács B. 59.), Oláh L. (Geiger 46.)

Gól: Farkas (öngól, 28.), Szécsi (43.), Horváth Zs. (86.)

Sárga lap: Király (62.)


Debrecen - A DVSC-TEVA vs. Szeged 2011 (3-0) Magyar Kupa-mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Klausz László értékelte a látottakat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!