Sziréna

2024.04.29. 07:35

Majdnem gyilkosság történt a nyílt utcán Vámospércsen

Félreértés miatt késelt egy férfi még tavaly nyáron, egyetlen mozdulaton múlt, hogy nem történt tragédia. Az ügyészség most vádat emelt az ügyben.

Haon.hu

Az eset Vámospércsen történt 2023-ban

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki azt hitte, hogy a sértett és barátai rajta nevetnek, ezért le akarta szúrni a férfit, áll a főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott tavaly július 13-án nem sokkal 16 óra előtt egyedül volt Vámospércs egyik forgalmas utcáján lévő zebránál. Ebben az időpontban a zebra másik oldalán várakozott a sértett és két barátja, akik munkából hazafelé tartva jókedvűen beszélgettek a munkahelyükön aznap történtekről. A vádlott azonban úgy gondolta, hogy rajta nevetnek, ezért ideges lett, és már a zebránál állva provokatív testtartást felvéve várta, hogy elinduljon felé a társaság. Miután a zebrán haladva találkoztak, a vádlott kötekedni kezdett a sértettel, majd tenyérrel egyszer megütötte az arcán.

Tragédia is lehetett volna belőle

A sértett és barátai ezután folytatták útjukat, de a vádlott felhergelte magát, és azt kiabálta a sértettnek, hogy meg fog halni, őt meg fogja ölni. Az indulatos vádlott a sértett után ment, megpróbálta megrúgni őt a mellkasán, azonban a sértett ezt elhárította.

Ekkor a vádlott hirtelen elővett egy 12 cm pengehosszúságú kést, és azt a feje fölé emelve, fentről lefelé irányuló mozdulattal a sértett feje és felsőteste irányába szúrt, azonban a sértett védekezésként maga elé emelte a jobb kezét. Ennek következtében a vádlott támadása a sértett jobb alkarján horzsolásos sérülést okozott.

A közelben lévő élelmiszerüzletben tartózkodók látták, mi történt, kimentek az utcára, és megakadályozták a sértett további bántalmazását. Mindeközben a vádlott eldobta a kést, és elmenekült a helyszínről.

A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel az elkövető ölésre irányuló kijelentésére, az elkövetés eszközére, a támadott testtájékra, fennállt a reális esélye a halálos eredmény bekövetkezésének, amely a sértett védekező magatartása miatt maradt el – hangsúlyozta az ügyészség.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A vármegyei főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádirat az általános indítvány mellett mértékes indítványt is tartalmaz, miszerint ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén beismeri a vádiratban foglaltak szerint a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a törvényszék 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje, és mellékbüntetésként 6 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, továbbá az elkövetéshez használt kést kobozza el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában