Megcáfolta a valóság

2024.04.29. 07:14

Hihetetlen történettel állt elő Karácsony a hídpénzbotrány kapcsán

Zavaros összeesküvés-elmélettel rukkolt elő a főpolgármester a túlárazott Lánchíd-felújítás ügyében, de valószínűleg maga sem hiszi, amit mond – írja a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Lánchíd felújított útpályájának megnyitóján

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A kormánynak fizetett védelmi pénzről adott elő egy meseszerű történetet Karácsony Gergely a minap Gulyás Márton Partizán című műsorában ahelyett, hogy érdemi magyarázatot adott volna a baloldal egyik legnagyobb korrupciós botrányára, a Városházáig érő, a Lánchíd túlárazott felújításához kapcsolódó fővárosi számlagyár ügyére – számol be róla a lap.

Gulyás finoman szólva sem vádolható jobboldali elfogultsággal, de azt már ő sem tehette meg, hogy a Karácsonnyal készített interjú során legalább pár percig nem tér ki a fenti botrányra.

Karácsony azonnal „bullshitről” kezdett beszélni, majd előadta a saját, „alternatív magyarázatát”: ez lényegében egy zavaros történet egy fideszes sajtótájékoztatóról, amit szerinte a Lánchíd renoválásán dolgozó A-Híd fenyegetésnek érthetett, és pár napra rá ezért indultak meg az első utalások a számlagyárügy kulcsfigurájának mondható Vig Mór cégének. 

A Magyar Nemzet felidézi, hogy Gulyás Márton állította, jó pár órát töltött azzal, hogy megértse, miről szól az ügy, ennek ellenére arról beszélt a műsorban, hogy semmi olyan bizonyíték, vagy akár információ nem került elő, ami a fővárosi baloldal érintettségét igazolná.

Gulyás csak az egyik legfontosabb tényt hallgatta el, miszerint Budai Gyulánál jelentkezett egy bennfentes, aki feltárta, miként szivattyúztak ki másfél milliárdot a Lánchíd-projektből,

amiket Vig Mór és egy társa felvett készpénzben, majd ezekkel az összegekkel egy Mammutnál megtalálható biztonsági cég vezetőjével „számolt el”, onnan pedig az összegek jó része a budapesti baloldal kezébe került – emeli ki a lap.

A sajtó azt is kiderítette, hogy a biztonsági cég az Árgus-Security Vagyonvédelmi Kft. Annak egyik tulajdonosa Apáthy Zoltán Endre, az ő édesapja pedig nem más, mint Apáthy Endre, akinek a családi érdekeltségébe tartozik az A-Híd Zrt. Amennyiben tehát igazak a bennfentes levélíró állításai, a Lánchíd-beruházásból „kimentett” pénzek az azt végző A-Híd tulajdonosi köréhez kerülhettek vissza, ahonnan az összegek a levélíró szerint a budapesti Városházán landoltak.

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában