Szigorú szabályok

2023.10.14. 08:56

Papp László: az akkumulátor-szektorhoz tartozó cégeknek a legszigorúbb hatósági eljárással kell számolnia - videóval

Haon.hu

Papp László

Forrás: Facebook / Papp László

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Papp László, Debrecen polgármestere egy rendelet visszavonását kérte a kormánytól, amely lehetővé teszi a kormányhivatalok számára, hogy a környezetszennyező cégekkel szemben ne bírságot szabjanak ki, ne a bezárás szankciója fenyegesse a szabályok megszegőit, hanem szerződést kössenek velük, amelyben a szennyező vállalja, hogy egy bizonyos határidőn belül megszünteti a jogsértést.

A polgármester kérése hamar teljesült, ugyanis másnap megjelent egy miniszteri utasítás, ami egyértelművé tette, hogy az említett szabályozás az akkumulátorgyárakra nem érvényes.

Papp László péntek este egy videót is közzétett a közösségi oldalán, amelyben egyértelművé teszi, hogy az akkumulátor-szektorhoz tartozó cégeknek a működésük érdekében maximálisan eleget kell tenniük a környezetvédelmi szabályoknak.

Hangsúlyozta, a városvezetést semmilyen kormányzati vagy vállalati szándék nem érdekli, csak és kizárólag a debreceniek érdeke. 

Debrecen polgárainak biztonsága nem szerződés kérdése

 – szögezte le. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában