Helyi közélet

2017.10.30. 08:04

Barátnője adta fel, fegyházban végezheti a Derék utcai rabló

Debrecen - Már bírósági szakban a Derék utcai rablás, súlyos büntetést kaphat a vádlott.

Debrecen - Már bírósági szakban a Derék utcai rablás, súlyos büntetést kaphat a vádlott.

Fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a zsámbéki férfival szemben, aki még tavaly december végén rabolt egy Derék utcai élelmiszerboltban. T. Péter (23) különös visszaesőnek minősül, ebben a büntetőügyben pedig felfegyverkezve elkövetett rablás és közokirat-hamisítás bűntettekben emeltek ellene vádat a Debreceni Járásbíróságon.

A vádirat szerint a fiatalember tavaly októbertől decemberig egy, a hajdúsági megyeszékhely melletti tanyán dolgozott állatgondozóként. Az év végén megszűnt a munkája, költöznie kellett, emiatt döntött úgy, hogy mindenáron pénzt szerez. Egy 8-10 centi pengehosszúságú kést vett magához, majd a kora délutáni órákban arcát sállal, kapucnival és úszószemüveggel eltakarva, pénzt követelt a késsel egy kisbolt előadójától. A közjáték során az alkalmazott akaratlanul belenyúlt a késbe, a tettesnek pedig végül 11 ezer forinttal sikerült elmenekülnie.

A rendőrséget két nappal később a barátnője értesítette arról, hogy a körözött férfi egy debreceni panzióban bujkál. Mint a vádlott elfogásakor kiderült, személyi igazolványt is hamisított magának.

HBN


[related-post post_id="3498535"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában