Videó: Vádjavaslat a Derék utcai késes rabló ellen

Videó: Vádjavaslat a Derék utcai késes rabló ellen
© Fotó: police.hu
Debrecen – A nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy élelmiszerboltot Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást T. Péterrel szemben.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2016. december 29-én 16 óra 30 perc körül bement egy Derék utcai élelmiszerboltba, majd késsel megfenyegette az eladónőt, és a kasszában lévő pénzt követelte. A sértett ellenkezett a támadóval, s eközben belenyúlt a kés pengéjébe. A nő ennek következtében könnyű sérülést szenvedett. Az elkövető a helyszínről elmenekült.

A beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozók látókörébe került egy 22 éves zsámbéki lakos. A nyomozók megtudták, hogy a férfi 2016. december 31-től megkezdte a korábban, jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének leöltését egy büntetés-végrehajtási intézetben.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

T. Pétert a rendőrök 2017. január 11-én a Debreceni Rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– police.hu –