Helyi közélet

2017.01.14. 15:08

Az Attila térre is lehet vinni kabátokat

Debrecen - Az Aranybika és a Csokonai Színház mellett immár ez a harmadik gyűjtőpont a városban.

Debrecen - Az Aranybika és a Csokonai Színház mellett immár ez a harmadik gyűjtőpont a városban.

Újabb helyszínen alakítottak ki szabadfogast Debrecenben. A görögkatolikus egyház Hajdúdorogi Főegyházmegyéje is csatlakozott a magát országossá kinövő karitatív kezdeményezéshez – közölték. A rendkívüli hideg miatt alakult szerveződés célja, hogy meleg ruhával lássák el a rászorulókat, főleg az utcán élőket. A Szabadfogas mozgalom gyűjtőpontjai országszerte már több mint száz helyen várják azokat, akiknek nincs elég meleg ruhájuk. A kemény hideg már halálos áldozatokat is követelt, a hideg téli időjárás miatt az utcán, rossz körülmények között élő emberek kifejezetten nagy veszélyben vannak.

A főegyházmegye szabadfogasára a debreceni Attila téri főszékesegyház előtt várják a meleg holmikat. Mint arról beszámoltunk, az akció nemes szándékát néhányan kihasználták, ugyanis nem csak a rászorulók válogatnak a közterekre kihelyezett kabátokból. Akadt olyan is, aki üres táskával érkezett, majd telepakolta azt. Pedig az akciója mottója éppen ezzel ellentétes: „Ha fázol, vegyél el egy kabátot, ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet”.

HBN


Debrecen - A civilek védettebb helyeken próbálják elhelyezni a szabadfogasokat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában