Helyi közélet

2015.12.17. 07:27

Öt bűnügy, ami megrendítette idén a megyét

Hajdú-Bihar - Nyereségvágy és féltékenység is vezetett gyilkossághoz 2015-ben Hajdú-Bihar megyében. 

Hajdú-Bihar - Nyereségvágy és féltékenység is vezetett gyilkossághoz 2015-ben Hajdú-Bihar megyében. 

1. Barátja ölhetett meg egy nőt Pocsajban

A 45 éves pocsaji M. Sándor március 11-én egy késsel gyilkolta meg 22 éves barátnőjét. A rendőrök aznap este 19 óra 30 perc körüli időben, Pocsaj belterületén egy személygépkocsiban találtak rá a nő holttestére. Akkor azt írtuk, a férfi többször megszúrta a nőt, majd látva, hogy mit tett, gépkocsijával a helyi rendőrőrsre szállította a nőt, akihez a rendőrök mentőket hívtak, de már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrök a gépkocsi közelében elfogták M. Sándort, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. A férfi beismerte a bűncselekményt.

2. A hosszúpályi kettős gyilkosság

A 27 éves debreceni K. Csaba egy húsvágó bárddal végezte ki Hosszúpályiban élő nagyszüleit április 3-án. A nyomozás adatai szerint az unoka azért jelent meg 73 éves nagymamájánál és 79 éves férjénél a gyilkosság napján, hogy pénzt kérjen tőlük, azonban nem adtak neki, ezért a fiatalember egy bárddal többször ütést mért az idős házaspárra. Miután a két sértett elhalálozott, a fiatal férfi átkutatta a házat, de csak kevés készpénzt talált. A gyilkosság után taxival hazahozatta magát Debrecenbe, este pedig a vérrel szerzett pénzből hívta el egy vendéglőbe vacsorázni szüleit.

3. Belehalt a bántalmazásba

Egy 58 éves férfi április 6-án olyan súlyos mértékben bántalmazta a vele élő hatvanéves testvérét, hogy az elhunyt. Az elkövető éjfél előtt egy fél órával hívta ki az orvosi ügyeletet, hogy testvére nem lélegzik, de akkor már nem tudtak segíteni rajta az igazságügyi orvosszakértői vélemény pedig megállapította, hogy a nő a bántalmazás következtében vesztette életét.

4. Szexmunkásként dolgoztatott gyerekeket

Hajdúhadházi lakásában fogták el a rendőrök a 26 éves H. Lajost, aki 2010 októberében egy derecskei, majd 2013 áprilisában egy hajdúhadházi 14 éves lányt csalt otthonába a debreceni nagyállomásról. A gyereklányokat bezárva tartotta, rendszeresen bántalmazta, közösülésre kényszerítette - első áldozatától egy jelenleg hároméves fiúgyermek született - Debrecenben prostituáltként dolgoztatta.

5. A balmazújvárosi mészárlás

A balmazújvárosi 42 éves M. Imre június 18-án egy baltával brutális kegyetlenséggel kivégezte feleségét, valamint 8 és 10 éves fiait, a mészárlást követően pedig felakasztotta magát. Mint később kiderült, a gyilkosság mögött féltékenység húzódhatott meg, a szálak pedig egészen Indiáig vezettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában