Nem feltételezték az apáról, hogy gyilkolásra vetemedhet

Akt.:
Családi tragédia történt csütörtök délelőtt Balmazújvárosban, ahol egy férfi feleségével és két gyermekével végzett, majd felakasztotta magát
Családi tragédia történt csütörtök délelőtt Balmazújvárosban, ahol egy férfi feleségével és két gyermekével végzett, majd felakasztotta magát - © Fotó: Matey István
Balmazújváros – Még a sokat látott helyszínelőket is megdöbbentette az a látvány, ami a balmazújvárosi emberölés után fogadta őket.

A környéket ugyan hermetikusan lezárták, az azonban látszott: rendezett portán áll a családi ház, amelyben az édesapa baltával kivégezte két gyermekét és feleségét, majd pedig a padláson felkötötte magát. Információink szerint a helyszínen a gyilkos eszközt megtalálták.

Úgy tudni, a tragédiát egy családtag, a nagymama fedezte fel. Ő értesítette mentőket, a hívásukra érkezett ki a rendőrség, miután a padláson a családfőt is megtalálták. Információink szerint a nagymama a családdal azonos telken élt. Mikor visszaérkezett a gyilkosság helyszínére, könyörgött a nyomozóknak, hogy engedjék oda az unokáihoz.

Segítőkésznek ismerték

A családról nem szívesen és ellentmondásosan beszéltek az utcabeliek. Az egyik szomszéd munkatársunknak azt mondta, átlagos, rendes családnak ismerte őket. A szülőkről azt mondta, gyerekszeretőek voltak, róluk úgy fogalmazott, sportoltak, egyikük tehetséges kézilabdázó volt. Nem hallott veszekedéseket sem. Mások arról beszéltek, voltak hangos viták a családban. A nagymama a helyszínen azt mondta a nyomozóknak, hogyha az unokái az éjjel is nála aludtak volna, nem következett volna be a tragédia. Helybeliek az anyukát és a gyerekeket gyakran látták az utcán. A 36 éves nőt odaadónak és kedvesnek ismerték, nagyon szerette a két fiát. Az optikai üzletben, ahol dolgozott, mindenkinek igyekezett segíteni – hangoztatták többen. A Blikknek az asszony főnöke azt nyilatkozta, hogy reggel neki kellett volna kinyitnia. 9 órakor azonban már hiába hívták, ki sem csöngött a telefonja.


Fotó: Matey István | Figyelem: a galériában megrázó felvételek találhatók! Fotó: Matey István | Figyelem: a galériában megrázó felvételek találhatók! ©

Nem járt a kocsmába

Egy asszony még emlékezett arra, amikor az esküvő idején előttük vonul el az ifjú pár. A férfit azonban azt követően ritkán látta, mások is csak akkor, amikor a portát rendezgette. A közeli kocsmába nem járt – mondták ott –, úgy tudták róla, dolgozott. Egyik vendég sem feltételezte róla, hogy ilyen tettre vetemedne.

A tragédia egy idős nőnek a saját sorsát juttatta eszébe, emiatt különösen megviselték a történtek. A részeges ura ugyanis szintén fejszével fenyegette. Miután emiatt elköltözött, fiát verte félholtra, magát pedig felakasztotta. Oda még idejében érkezett a segítség.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nő és a két gyermek ügyében emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, a 42 éves férfi halála ügyében pedig közigazgatási hatósági eljárást indított.


A tragédia helyszíne:


Lelőtte barátnőjét

Az elmúlt 15 évben ehhez a családi tragédiához hasonlatos eset nem történt a megyében. 2003-ban viszont egy 38 éves rendőr – vélhetően szerelemféltésből – engedéllyel tartott önvédelmi fegyverével megölte 34 esztendős barátnőjét, illetve egy 24 éves férfit egy tócóskerti lottózó előtt. Ezután súlyosan megsebesítette a fogadóhelyiség vezetőjét is, majd magával is végzett.

HBN


 

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 


Borzalmas mészárlás Balmazújvárosban
Balmazújváros – A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a mentőszolgálat munkatársai 2015. június 18-án 10 óra 14 perckor bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy egy Balmazújvárosban, az egyik Szoboszlói utcai családi házban négy holttestet találtak.


Mentális betegségei lehettek a családirtónak
Debrecen, Balmazújváros – A kriminálpszichológus szerint családját okolhatta a problémákért a balmazújvárosi családirtó.

hirdetés