Belehalt a bántalmazásba egy nádudvari nő

Budapest, 2015. április 8., szerda (MTI) – A debreceni rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki a megalapozott gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazott egy 60 éves nádudvari nőt, hogy belehalt sérüléseibe – tette közzé a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán hajnalban a rendőrség honlapján.

A közlemény ismerteti: a nyomozás adatai szerint egy nádudvari férfi 2015. április 6-án éjfél előtt mintegy fél órával értesítette az orvosi ügyeletet, hogy vele élő 60 éves testvére nem lélegzik. Az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint nem lehetett kizárni, hogy a sértett halálát idegenkezűség okozta.

A rendőrök a helyszíni szemle és adatgyűjtés alkalmával beszerzett adatok, valamint a részletes igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján megállapították, hogy a nő bántalmazás során szerezte a sérüléseit, amelyek következtében elhunyt.

A nyomozók a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogtak és előállítottak egy 58 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a férfi ellen – írja közleményében a rendőrség.

– MTI –