Internetes szerelem miatt kellett meghalnia az újvárosi családnak

Akt.:
Internetes szerelem miatt kellett meghalnia az újvárosi családnak
© Fotó: Facebook/HBN archív
Balmazújváros, Delhi – Akash J. a családi tragédia körülményeiről és a maga zavaros örökbefogadási szándékáról.

Nem hagyja békében gyászolni a június 18-i balmazújvárosi családi tragédia áldozatainak hozzátartozóit a média, amelynek napok óta egy indiai férfi szolgáltat témát. A magát újdelhi illetőségűnek nevező fiatalember facebookos profilja – amelyen akkor kezdtek megjelenni az első felvételek a baltával meggyilkolt családanyáról, Andreáról és két gyermekéről – már a mészárlás másnapján eljutott szerkesztőségünkhöz. A férfi a profilján úgy állítja be, mintha házastársa lett volna az elhunyt magyar nőnek, mondván a való életben egybe akartak kelni. Andrea édesanyja az RTL Klub televíziónak adott nyilatkozatából az tűnik ki, hogy tudomása volt arról, hogy a lánya és a férfi kapcsolatban áll. „Követelőző és erőszakos volt, csúnyán tett neki. Azt akarta, hogy Andi mihamarabb intézze el a Magyarországra utazásához szükséges papírokat” – fogalmazott, hozzátéve, hogy neki erre nem volt pénze.

Két nap után…

– Soha nem akartam Magyarországra jönni. Amikor Andreával szerelmesek lettünk egymásba és eldöntöttünk, hogy össze fogunk házasodni, azt mondtam neki, költözzön a gyerekeivel Indiába – nyilatkozta munkatársunknak Akash J. Mint állítja, az indiai utazás azért nem valósult meg, mert az asszonynak nem volt elegendő szabadsága, illetve a gyerekeit nem akarta otthon hagyni. – Megkért, hogy én jöjjek ide, ő pedig elintézi az utazáshoz szükséges papírokat. Pénzt is akart küldeni, de visszautasítottam – folytatta.

Akash J. veriója szerint idén április 18-án, Andrea-napon látta először a nőt a Facebookon és rögtön ismerősnek jelölte. Két nappal később az asszony elfogadta a felkérését és beszélgetni kezdtek. – A születésnapján, április 20-án megmondtam neki, hogy szerelmes vagyok belé és megkértem a kezét. Azt mondta, ezt még át kell gondolnia, nem sokkal később viszont jött a válasz, hogy ő is szeret és hozzám akar jönni – hangzik a férfi verziója. Két hét elteltével Akash J. készíttetett egy tetoválást a karjára Andrea nevével, megmutatva neki a végeredményt. Mint fogalmazott, a nő is varratott magára egy ilyen tetoválást az ő nevével.

Homályos történet

– Június 5-én közölte a férjével, hogy el akar válni. Nekem azt mondta, hogy ez egy hónapot vesz igénybe, utána hozzám jöhet feleségül. Június 17-én beszéltem vele utoljára, tőle úgy tudom, elment a bevándorlási hivatal debreceni irodájába, hogy előkészítse a meghívólevelet, amivel Magyarországra jöhetek. A hírekkel ellentétben nem volt kapcsolatom más nővel, őszintén szerettem Andreát. Soha nem tudtam volna megcsalni, és a halála után sem leszek hűtlen hozzá. Az emberek rossz következtetést vonnak le abból, hogy feleségül akarok venni egy magyar nőt. Csupán azért akarok megnősülni, hogy örökbe fogadhassak egy magyar kislányt, mivel az örökbefogadási központban azt mondták, csak házastársak adoptálhatnak gyereket – magyarázta zavaros nősüli szándékát. Kiemelte: a gyerek örökbefogadása után elválik a feleségül vett nőtől, a kislányt pedig magával viszi Indiába. Akash J. 4000 eurót ajánl annak a nőnek, aki hajlandó erre, szándékát azzal indokolja, hogy Andreával szerettek volna egy kislányt.

HBN


Önmagát tartja a gyilkosuknak

Csütörtöki megkeresésünk után a férfi törölte internetes adatlapjáról az Andreáról feltöltött képeket és az asszonyról írt bejegyzéseket. Amikor ennek okáról érdeklődtünk azt válaszolta: nem akarja, hogy az emberek tovább beszéljenek a tragédiáról. – Én vagyok Andrea és a gyerekei gyilkosa. Nem szabadott volna beleszeretnem, ha nem veszem fel vele a kapcsolatot, még ma is élnének. Vele együtt az én életemnek is vége – fogalmazott végül.

A rendőrség nem hallgatta ki

Szerkesztőségünk úgy tudja, a férfi több nővel is kapcsolatban állt a Facebookon. A Blikk csütörtöki számában azt írta, a fiatalember Andreát kihasználva akart eljutni hazánkba. A férfi a bulvárújságnak elismerte, szüksége lenne egy magyar feleségre, akinek még fizetne is 4500 eurót (mintegy 1,4 millió forintot), hogy hozzámenjen. Ezt egyébként nyilvánosan ki is írta a férfi az oldalára, ahol a meggyilkolt Andrea és a gyermekei képét is kiposztolta, sőt, már a gyilkosság után magával is végző családapáról is kirakott egy felvételt. Szintén itt hozta nyilvánosságra Akash Andreával folytatott levelezését, és fotókat, amelyeken az látszik, hogy mindketten a karjukra tetováltatták egymás nevét. Úgy tudni, a megölt asszonyt ábrázoló fotó valódi, a felirat pedig a gyilkosság idején is a karján volt.

A rendőrség nem hallgatta ki az indiai férfit. A nyomozóhatóság azonban más információt kegyeleti okokból nem közölt.