Irgalom nélkül: a hosszúpályi kettős gyilkosság részletei

Akt.:
Irgalom nélkül: a hosszúpályi kettős gyilkosság részletei
© Fotó: Szabó László, rendőrség
Debrecen, Hosszúpályi – Egy nap alatt kiderítették a zsaruk: az unoka végzett bárddal, késsel, iszonytató kegyetlenséggel idős nagyszüleivel Hosszúpályiban, mert hiába kért pénzt a nagyanyjától. Este a vérrel szerzett pénzből vendégelte meg a szüleit. Az írást csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Az áldozatok veje hívta a rendőrséget április 4-én 21 óra 12 perckor: Hosszúpályiban, Szabadság utcai házukban holtan találták felesége idős szüleit.

– Az igazságügyi orvos szakértő megállapította, a sértettek több fejsérülést szenvedtek fejszétől vagy bárdtól – tájékoztat Balázs István alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója. – A bejelentőtől megtudtuk, január 24-én költöztek anyósáékhoz 12 éves nevelt lányával és feleségével, aki diplomás ápoló, hogy el tudja látni 73 éves, betegeskedő édesanyját. Felesége debreceni lakásában maradt az asszony fia, K. Csaba (27). Április 3-án feleségével és lányukkal Debrecenbe autóztak hivatalos ügyeket intézni, estére meghívta őket K. Csaba egy vendéglőbe vacsorázni. Utána már későre járt, Debrecenben aludtak. Másnap este hazatérve vérbe fagyva találták a nagyszülőket. A vő elmondta, a házban sok pénz lehetett, apósáék otthon tartották megtakarításaikat. A helyszíni szemle során a pénzt megtaláltuk a házban.


Fotó: Szabó László, rendőrség Fotó: Szabó László, rendőrség ©

Az áldozatok lánya ugyanezt mondta el a zsaruknak. K. Csaba tanúként azt mondta, nem tartotta a kapcsolatot a nagyszüleivel, utoljára március 30-án volt Hosszúpályiban. Április 4-én reggel dolgozni ment, délután a barátnőjéhez, este értesült a bűncselekményről.


Fotó: Szabó László, rendőrség Fotó: Szabó László, rendőrség ©

– Az áldozatok fiát is meghallgattuk tanúként. Elmondta, K. Csaba többször meglopta nagyszüleit, egyszer 300 ezer forintot vitt el tőlük – folytatja az alezredes. – Kollégáim K. Csaba mindkét kezén sérüléseket vettek észre, a fiú azzal magyarázta, azokat pénteken–szombaton barkácsolás közben szerezte. Feltűnően zavart volt, a nyomozók kérdéseire nem felelt vagy ellentmondásos válaszokat adott, majd újabb kikérdezése során anyja debreceni lakásában beismerte: ő ölte meg a nagyszüleit.

Ennek ismeretében a zsaruk gyanúsítottként hallgatták ki. Elmondta, jelenleg nincs munkája, szülei tartják el. Szerinte anyjáék nem jöttek ki túl jól a közös házban a nagyszüleivel, az ő viszonya már öt éve megromlott velük, nem nagyon kereste őket. Idén februárban 250 ezer forint kölcsönt vett föl, hetente kellett volna törlesztenie, de nem tudta. Édesanyja adott neki havonta 15 ezer forintot. Már hívták a hitelintézettől, mert nem fizetett, ekkor elhatározta, valahogy pénzt szerez. Napokig ezen töprengett, s arra jutott, megpróbál a nagyszüleitől pénzt kérni, ha kell, fenyegetéssel szerezni. Vallomása szerint április 3-án szatyorba tett egy húsvágó bárdot és egy kesztyűt, majd Hosszúpályiba buszozott, 16 óra után ért a nagyszülőkhöz. Mondta, látogatóba jött. Panaszkodtak az idősek, hogy anyjáék tartoznak nekik, ebből úgy gondolta, nem fog tőlük pénzt kapni. Ettől egyre idegesebb lett. Amikor nagymamája bement egy szobába, elhatározta, tőle kér kölcsön.


Fotó: Szabó László, rendőrség Fotó: Szabó László, rendőrség ©

– Az asszony kijelentette, nem ad neki pénzt, ki akart menni a szobából, ekkor unokája a karjánál fogva visszarántotta – ismerteti a gyanúsított vallomását a főnyomozó. – A nagymama az ágyra esett, K. Csaba tovább követelte tőle a pénzt, erre az asszony kiabálni kezdett. Az unoka ekkor a bárddal teljes erőből többször fejbe vágta nagyanyját, aki leesett az ágyról. A gyanúsított elmondta: ekkor már tudta, nagyapját is meg kell ölnie, ő kiabált neki, hogy menjen oda. Kiment elé a folyosóra, a bárdot a háta mögé rejtette, beengedte maga előtt az idős férfit. Nagyapja a padlón fekvő feleségét látva megkérdezte tőle: „Mit csináltál?!”, mire ő többször teljes erőből lesújtott fejére a bárddal. A nagyapa az ágy és a tévészekrény közé esett, hörögni kezdett. Ezután K. Csaba átment az öregek szobájába megkeresni nagyanyja pénztárcáját, de elmondása szerint tartott attól, hogy áldozatai magukhoz térnek, ezért visszament, még párszor fejbe vágta őket a bárddal, majd köntöst szorított az arcukra, hogy megfulladjanak. Mivel nagyapja még mindig hörgött, kiment a konyhába egy késért, majd mindkét nagyszülőjét nyakon szurkálta.

A nyomozás adatai szerint K. Csaba ezután keresni kezdte áldozatai pénzét, végül egy táskában megtalálta nagyanyja pénztárcáját néhány húszezressel. Kivárta, míg besötétedett, közben megmosakodott, a nadrágját is megtisztította valamennyire, majd 20 óra körül távozott a házból. A főtéren taxit hívott, és hazavitette magát Debrecenbe. A szatyrot a bárddal, a késsel, a kabátjával, a kesztyűvel és nagyanyja táskájával a debreceni házban a szemétledobóba rakta. Ezután megvacsorázott anyjáékkal, a vendéglői számlát a rabolt pénzből állta.

– Zsaru Magazin –


A gyanúsított beismerte, hogy megölte a nagyszüleit Hosszúpályiban
Debrecen, 2015. április 7., kedd (MTI) – Brutális kegyetlenséggel öltek meg egy idős házaspárt a hét végén Hosszúpályiban, a gyilkosság elkövetésével az unokát gyanúsítják. A 27 éves debreceni férfi beismerő vallomást tett – jelentették be a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon kedden sajtótájékoztatón.