Helyi közélet

2015.08.20. 18:57

A borongós karneváli nap 7 legfontosabb híre

Debrecen - A kelleténél vizesebbre sikerült az idei felvonulás, de úgy néz ki, a tűzijátékot megtartják majd. A Virágkarnevál mellett leugrottunk a Hortobágyra és Nyíradonyba is. Hírösszefoglaló!

Debrecen - A kelleténél vizesebbre sikerült az idei felvonulás, de úgy néz ki, a tűzijátékot megtartják majd. A Virágkarnevál mellett leugrottunk a Hortobágyra és Nyíradonyba is. Hírösszefoglaló!


Bár az időjárás sok programnak keresztbe tett, a karneváli felvonulást mégis megtartották Debrecenben. Igaz, rövidebb útvonalon és szakadó esőben, de hála a fellépők áldozatos munkájának, valamint a közönség kitartásának, a Virágkarnevál hangulatát idén sem kell nélkülöznie a cívisvárosnak.


A 46. Debreceni Virágkarnevál biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz eddig érkezett meteorológiai előrejelzések szerint Debrecenben a tűzijáték biztonságos körülmények között megtartható.


A hortobágyi kilenclyukú híd lábánál csütörtökön megkezdődött a puszta egyik legnagyobb nyári rendezvénye, a Hídi Vásár, amelyen csaknem háromszáz árus kínálja a portékáját.


Volt már olyan, hogy nyári zápor színesítette a virágkarnevált, de ilyen hidegben, szélben és folyamatosan zuhogó esőben még soha nem vonult a karneváli menet – idézték fel idős városlakók, akik évtizedek óta augusztus 20-án a helyszínen követik végig az eseményeket.


A Karneváléj című műsor 19.30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban. A közönség 18:30-tól foglalhatja el a helyeket.


Szerdán fejeződött be a terem, és pénteken kezdődik a strandröplabda Eötvös Kupa Debrecenben.


Több jelentős beruházást (játszóteret, parkot, járási hivatalt, áruspavilonokat, egészségügyi központot) is átadtak Nyíradonyban államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepe előestéjén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában