Véget értek a teremröplabda küzdelmei az Eötvös Kupán, ügyesek voltak a debreceniek

Akt.:
Az Eötvös DSE „A” , a kupa egyik legjobb magyar csapata
Az Eötvös DSE „A” , a kupa egyik legjobb magyar csapata - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Szerdán fejeződött be a terem, és pénteken kezdődik a strandröplabda Eötvös Kupa.

Európa egyik legnagyobb röplabdás seregszemléjének közepén tartunk. Hétfőn Balmazújvároson, Derecskén és Kabán egy-egy lány, míg Debrecenben öt lány és három fiúcsoport mérkőzéseire került sor.

A lányoknál kedden játszották le a keresztjátékokat melynek során a csoportgyőztesek megőrizték előkelő pozíciójukat, így a legjobb nyolc közé az alábbi csapatok kerültek: Vasas SC; TPV Novo mesto, Szlovénia; VC Tirol, Ausztria, Gymnázium Trebiŝovska 12, Košice, Szlovákia; a tavalyi ezüstérmes Eötvös DSE „A” valamint három lengyel együttes, az UKS Tygrysy Strzelin „A”,, és a tavalyi arany- és bronzérmes MKS “SAN-Pajda” Jarosław „A és B” gárdája.

A legjobb négy közé kerülésért két simább találkozón a Jaroslaw „A” együttese legyőzte a „B”-t, a Strzelin a kassaiakat, míg az Eötvös DSE és a VC Tirol döntő játszmában kerekedett felül a szlovénokon illetve a Vasason.


A fiúknál a DEAC „B” csapata remekelt | Fotó: Magánarchívum A fiúknál a DEAC „B” csapata remekelt | Fotó: Magánarchívum ©

A döntőbe jutásért vívott mérkőzések is hoztak izgalmakat, a San Pajda rövidített szettben győzte le az osztrák bajnokot, míg az Eötvös DSE játszmaveszteség nélkül diadalmaskodott a lengyel gárda fölött.

Így sok érdekes párharc után a tavalyi döntő ismétlésére került sor, melyben ismét a San Pajda Jaroslaw győzött. A fiúknál már a csoportmérkőzéseken is sok izgalmas találkozót rendeztek. A mezőny kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a három csoportgyőztes közül kettő alulmaradt a csoportmásodikokkal szembeni találkozókon. Végül a legjobb három közé a VK KDS Sport Kosice mellett a Dunaferr SE és a DEAC jobbik csapatai kerültek. A körmérkőzéses döntő mindhárom megmérettetése igen izgalmasra sikerült és mindegyik csak a rövidített szettben dőlt el. Végül az aranyérmet a DEAC, az ezüstöt a Dunaferr SE, a bronzot a kassaiak játékosai vehették át.

A döntő után a magyar szenior válogatott legyőzte a friss bajnokot. A díjátadáson dr. Szekeres Antal jegyzőn és dr. Kiss Sándor önkormányzati képviselőn kívül a díjátadás fényét emelte jelenlétével többek között Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, a Röplabda Hírességek Csarnokának tagja; Buzek László, minden idők egyik legnagyobb magyar röplabda játékosa és Schildkraut Krisztián, korábbi 96 szoros válogatott feladó.

Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlás versenyén több hajdú-bihari együttes is megmérettette magát. A debreceniek nagy sikernek könyvelik el, hogy a lányok 32 fős mezőnyében az Eötvös DSE ezüstérmet, míg a fiúknál 12 gárda közül a DEAC aranyérmet szerzett. A végeredménynél vastagon szedtük a megyei csapatok eredményeit:

Lányok:

1. MKS “SAN-Pajda” Jarosław „A”, Lengyelország
2. Eötvös DSE „A”, Magyarország
3. VC Tirol, Ausztria
4. UKS Tygrysy Strzelin „A”, Lengyelország
5. MKS “SAN-Pajda” Jarosław „B”, Lengyelország
6. TPV Novo mesto, Szlovénia
7. Vasas SC, Magyarország
8. Gymnázium Trebiŝovska 12, Košice, Szlovákia
9. Dunakanyar SE, Magyarország
10. Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület Röplabdaközpont, Magyarország
11. DE. Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, Magyarország
12. Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Magyarország
13. Eötvös DSE „B”, Magyarország
14. C.S.S. Unirea Iasi, Románia
15. Korpilahden Pyrintö, Jyväskylä, Finnország
16. Sport Akadémia Košice, Szlovákia
17. OK „KI-0230” Kikinda „A”, Szerbia
18. Debreceni Bolyai János Általános Iskola, Magyarország
19. Dienes László Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskola, Magyarország
20. OK „KI-0230” Kikinda „C”, Szerbia
21. Debreceni Tóth Árpád Gimnázium, Magyarország
22. VK ELBA Prešov, Szlovákia
23. Eötvös DSE „D”, Magyarország
24. UKS San Lesko, Lengyelország
25. Eötvös DSE „C”, Magyarország
26. DARSE, Magyarország
27. OK „KI-0230” Kikinda „B”, Szerbia
28. Balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző, Magyarország
29. DEKA, Szlovákia-Magyarország
30. UKS Tygrysy Strzelin „B”, Lengyelország
31. Dunaferr SE, Magyarország
32. SK Sparta Sambir, Ukrajna

Fiúk:

1. DEAC „B”, Magyarország
2. Dunaferr „A”, Magyarország
3. VK KDS Sport Kosice, Szlovákia
4. LPS Bihorul Oradea, Románia
5. Tóth Árpád Gimnázium, Magyarország
6. Karcagi Nagykun Reformárus Gimnázium, Magyarország
7. Tianjin Hong Tian Ma Sport Club, Kína
8. Magyar válogatott
9. Esmoriz Ginásio Clube „B”, Portugália
10. Esmoriz Ginásio Clube „A”, Portugália
11. DEAC „A”, Magyarország
12. Dunaferr SE „B”, Magyarország

Az idei verseny részeként most másodszor strandröplabda-tornát is rendeznek, melyre 2015. augusztus 21-én, Hajdúnánáson öt női kategóriában (U14, U16, U18, U20 és felnőtt) és Hajdúböszörményben három férfi kategóriában (U16, U20 és felnőtt) kerül sor.
Ezen a versenyen is magas lesz a színvonal. Az utánpótlás korosztályokban a magyar élmezőny képviselteti magát, emellett érkeznek Finnországból, Kínából, Portugáliából, Nigériából, Romániából, Afganisztánból, Szlovákiából párosok.

A strandröplabda párosok között számos hajdú-bihari kettőst találunk. Berettyóújfaluból, Hajdúböszörményből, Hajdúnánásról és Debrecen több iskolájából, egyesületéből (Bolyai János Ált. Isk., Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, Debreceni Egyetem, Eötvös DSE, Fazekas Mihály Gimnázium) neveztek játékosok.

A verseny hivatalos honlapján ( http://eotvoscup.fw.hu ) sok más információ található pl. az idei Eötvös Kupa versenykiírása, a régebbi tornák képei, eredményei, a résztvevő csapatok nevei és csapatképei, egy letölthető videó, stb.

Friss tartalmak láthatók a tornával kapcsolatos honlapokon is:

– Szombathy András –


Nagyüzem az Eötvös Kupán
Debrecen – Megkezdődött hétfőn Kelet-Európa legnagyobb utánpótlás röplabda tornája, az Eötvös Kupa.

hirdetés