A Debreceni Virágkarneválról jelentjük

Akt.:
Az egyetemi virágkocsi
Az egyetemi virágkocsi - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Bár az időjárás sok programnak keresztbe tett, a karneváli felvonulást mégis megtartották Debrecenben. Igaz, rövidebb útvonalon és szakadó esőben, de hála a fellépők áldozatos munkájának, valamint a közönség kitartásának, a Virágkarnevál hangulatát idén sem kell nélkülöznie a cívisvárosnak.

A nap folyamán tudósítunk a helyszínről, tartsanak velünk!


A fellépők mosolya vízálló volt
Lengyel, cseh, francia, olasz és ciprusi csoport is színesítette a karneváli felvonulást.


Az ömlő eső sem ijesztette el a karneváli felvonulás nézőit
Sajnos az egész délelőtt folyamán a víz volt az úr, számos rossz viccre (lesznek-e vizigót fellépők?, vízirevüvé változik-e a karnevál?, vajon esőgumit kaptak a virágkocsik?) késztetve a nézőközönséget.


Páratlan volt a karnevál zárása
Debrecen –  Közel tizenötezren zárták pazar show-val a nemzeti ünnepet. A Nagyerdei Stadion felázott füvéről ugyan a virágkocsikat súlyuknál fogva kitiltották, ám a kecses hazai és külföldi táncosok, és az énekesek, mesélők – összesen kétezren – impozáns gálaműsorral szolgáltak rá az érdeklődők tapsára.


Megvannak a Virágkarnevál győztesei!
Debrecen – Idén is a nagyközönség döntött abban, hogy melyik a legszebb virágkocsi, vagyis beküldött szavazataik alapján dőlt el, hogy ki kapta a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű vázáját. A nézők szerint ebben a kategóriában a Katolikus újjászületés, a Szent Anna Plébánia kompozíciója volt a legszebb. A művészeti csoportok versenyében fej-fej mellett végzett győztesként a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület és az R’n’B Dance Team.


Hat virágkocsi utazik majd Nagyváradra
Immár tizedik alkalommal gyönyörködhetnek augusztusz 21-én (pénteken) a nagyváradiak és a környéken élők az előző nap nagy sikert aratott virágkompozíciókban.


A testvérvárosok is ellátogattak hozzánk
Debrecen – A testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése szempontjából is kiemelt időszak a karneváli hét, ezért többek között Csehország, Németország, Románia, valamint Mexikó képviseletében Brno, Paderborn, Nagyvárad és Toluca polgármesterei, alpolgármesterei és nagykövetei is ellátogattak a cívisvárosba.


Egy tűzoltóautó is megbújt az esős karneváli menetben
Hajdú- Bihar – A Hajdú- Bihar Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság évek óta kiemelt figyelmet fordít az államalapítás ünnepén megrendezett virágkarneválra és az azt követő tűzijátékra.


Felsorakoztak a virágkocsik a stadionban
Debrecen – Felsorakoztak a virágkocsik a kiállításra a Nagyerdei Stadion Északi Rendezvényterében, közben pedig belecsaptak az előadásba a folklórfesztivál résztvevői.


Úgy tűnik, megtartják a tűzijátékot Debrecenben
Debrecen – A 46. Debreceni Virágkarnevál biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz eddig érkezett meteorológiai előrejelzések szerint Debrecenben a tűzijáték biztonságos körülmények között megtartható.


Túlélték az esős felvonulást a virágkocsik
Debrecen – Saját szemünkkel győződtünk meg róla, hogy nem tett kárt az időjárás a szebbnél szebb virágkocsikban.


Karneváléj a Nagyerdei Stadionban
Debrecen – A Karneváléj című műsor 19.30-kor kezdődik a Nagyerdei Stadionban. A közönség 18:30-tól foglalhatja el a helyeket.


Elmossa a víz a karneváli programokat a Nagyerdőn
Debrecen – Az OMSZ előrejezése alapján a délutánra várható eső miatt a virágkarneváli hét augusztus 20-i Nagyerdőbe tervezett programjai – Karneváli Fieszta, Magyar Értékek Vándortérképe, Értéksziget – elmaradnak!


Ilyen rossz időben még sosem volt karnevál
A virágok mellett az időjárás vált főszereplővé az idei augusztus 20-i debreceni virágkarneválon: a 16 virágkocsi és a művészeti csoportok felvonulását zuhogó esőben tartották meg a cívisvárosban.


Véget ért az eső mosta karneváli felvonulás
Debrecen – Ami áldás a növénynek, átok a száraz virágnak.


A zord idő dacára is helytálltak a karneváli fellépők
Debrecen – A szervezők hálájukat fejezik ki a 46. Debreceni Virágkarnevál délelőtti menetében szerepet vállaló közreműködőknek. A hazai és külföldi művészeti csoportok – néhány kivételtől eltekintve – önként vállalták, hogy a mostoha időjárás ellenére rövidített útvonalon fellépnek.


Tele van hőssel a főtér
Debrecen – Lassan minden virágkocsi és fellépő bemutatkozott.


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Elmarad az Alma Együttes koncertje
Debrecen – Az esős időjárás miatt az Alma Együttes 11 órakor kezdődő koncertje a Nagyerdei Szabadtérin elmarad.


Esőhelyszínen mutatkoznak be a folklórcsoportok
Debrecen – A csütörtök délután 13.00 és 18.00 között a Virágkarneválon résztvevő folklórcsoportok bemutatóját a Nagyerdei Stadion Északi Rendezvényterének esőtől védett helyszínén, az ún. Hallban tarják meg. A virágkocsik továbbra is az Északi Rendezvénytéren tekinthetők meg.


Az eső miatt lerövidítik a karneváli táncosok menetét
A 46. Debreceni Virágkarneválon résztvevő művészeti csoportok az intenzív eső miatt a belvároson keresztül felvonulva csak a Kölcsey Központig lépnek fel.

hirdetés