Egymást érték az átadási ünnepségek a megújuló Nyíradonyban

Egymást érték az átadási ünnepségek a megújuló Nyíradonyban
© Fotó: Matey István
Nyíradony – A városban megvalósuló beruházások átadásai ünnepségére várták az érdeklődőket.

Több fontos beruházás végéhez közeledik a település, több évtizedes adósságot törlesztenek azzal, hogy Adony “legleharcoltabb” városrészeiben is modernizáció készül – fogalmazott Tasó László, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, a település korábbi polgármestere szerdán, a szociális célú városrehabilitáció keretében megvalósult Temesvári úti játszótér és park átadásán, valamint a pályázat egyéb, megvalósítás alatt álló elemeinek, épület- és útfelújításainak megtekintésekor. Ez a fejlesztés egyben kihívás is a környéken élő roma családoknak, ugyanis hamarosan kiderül, meg tudják-e őrizni ebben a formában, fel tudnak-e zárkózni, tudnak-e élni ezzel az eséllyel- mondta az államtitkár.

A következő helyszínen, a város szívében az egykori közös iskola helyén (annak néhány falának felhasználásával) húzták fel a járási hivatal II-es épületét, amely hamarosan a KLIK, a járási hivatal néhány osztálya és a gyermekorvosi rendelőknek, valamint a védőnői szolgálatnak ad helyet a hosszú távú infrastruktúra biztosítása érdekében. A beruházás értéke több, mint 300 millió forint.

A komplex, összefogással véghezvitt városrehabilitáció ötlete 2008-ra nyúlik vissza; 2013-ban kezdtek hozzá a központi tér, parkolók, járdák, utak és az ottani árusító pavilonok felújításához. Előbbiek közel 90 millió forintos költségének felét a tulajdonosok vállalták.

Mint azt Kondásné Erdei Mária polgármester kiemelte, az ott korábban álló iskolának centrális és szakrális szerepe volt és ez meg is marad. Az ünnepséget követően az álmodók, a tervezők, a koordinátorok és építők bejárták az épületet.

HBN​
hirdetés