Közbeszerzés

2023.10.28. 14:07

Kéttucatnyi debreceni utcában újul meg a burkolat – az Öné köztük van?

Öt mérnöki iroda több mint 30 millió forintért készíti a terveket.

Szőke Tímea

Számos utcában volt útfejlesztés az elmúlt években, újabbak csatlakoznak majd hozzájuk

Forrás: Napló-archív

Számos útépítés tervezésére indított közbeszerzés eredménye jelent meg az október 26-ai Közbeszerzési Értesítőben. Debrecen önkormányzatának beruházásában valósulhatnak meg az útfejlesztések 18 projekt keretében, húsznál több utcát érintően. Az útfelújításokat, -építéseket a hozzájuk tartozó csapadékvíz-elvezetés és releváns közművek építésével együtt végzik. A tervezők feladata a szükséges engedélyek beszerzése is.

A közbeszerzési felhívásra mindegyik projekt esetén több jelentkező is volt, legkevesebb hatan pályáztak; a legtöbben, 12 mérnöki iroda a Fekete István utca megújításának tervezését vállalta volna, ez egyben a legdrágább is a szóban forgó projektek közül a 6 milió 800 ezer forintos árával. A legrövidebb fejlesztendő útszakasz az Újkert és a Fáy András utca összekötése 71 méteren, a leghosszabb a már említett Fekete István utca útfelújítása 1410 méteren. Az összesen nettó 32 millió 387 ezer forintnyi tervezési költségen öt – két budapesti, két debreceni és egy nyékládházi – mérnökiroda osztozik.

Több ütemben

A közbeszerzési dokumentumok szerint a Bíbor utca 250 méter új útburkolatot kap. A tervezésre 9 ajánlat érkezett, azt 3 millió 675 ezer forintért a budapesti Via Futura mérnöki cég végzi.

A Halastó utcán a 83 méter új útburkolat készül a Diófa utca – Vág utca közötti szakaszon; a terveket a debreceni GULIT Közlekedéstervező Mérnökiroda készíti 2 millió 240 ezer forintért, hat ajánlattevő közül kiválasztva.

A Dessewffy utcán 280 méter új útburkolat lesz két ütemben elkészítve, az elsőben a Dobó utca és a Dembinszky utca közötti, a másodikban az Ótemető utca és a a Dembinszky utca közötti szakaszon. A beérkezett 7 ajánlat közül a budapesti Célirány Generáltervező nyert 2 millió forintos vállalással. Ugyanez a cég 1 millió 600 ezer forintért a Keresztesi utca 195 méter új útburkolatának kapcsolódó tervezését, 7 ajánlattevő közül kiválasztva.

Megépül az Újkert utcát és a Fáy András utcát összekötő út is 71 méteren. Hat ajánlattevő közül a debreceni GULIT Közlekedéstervező Mérnökiroda nyert 1 millió 900 ezer forintos pályázatával. Ők végzik a Dézsa utca és a Hordó utca 328 méternyi új útburkolatának tervezését is 2 millió 940 ezer forintért (9 ajánlat volt).

Öt szakaszra bontva

Ondódon, a Göncölszekér utcában is új burkolat létesül 455 méteren, a Kádárdűlő utca és a Köles utca közötti szakaszon. A terveket 3,5 millió forintért a budapesti Célirány Generáltervező készíti, 11 ajánlattevő közül nyert. Ők tervezik a Kárókatona utca 155 méter új útburkolatát is kétmillió forintért (erre a felhívásra 9 ajánlat érkezett.) Szintén ez a cég végzi a Varsa utca 82 méternyi új útburkolatának tervezését 1 millió 600 ezer forintért, (6 ajánlat érkezett).

Debrecen-Józsán az Északi sor és a Vashámor utca esetén is új útburkolat készül összesen 220 méteren. Az Északi soron az Érsek utca és a Vashámor utca közötti szakasz újul meg, továbbá a Vashámor utcának a 35-ös számú főút felőli szakaszán lévő, jelenleg szilárd burkolattal nem rendelkező részét fejlesztik. A budapesti Célirány Generáltervező 7 ajánlattevő közül nyerte el a munkát kétmillió forintért.

Nagyobb falat a Fekete István utca közel másfél kilométernyi (pontosan 1410 méternyi) útburkolatának fejlesztése. Ezt öt részletben végeznék el. Az elsőben a Szelényi Ferenc utca és Bocz Ernő utca közötti szakasz, a másodikban a Bocz Ernő utca és Siroki Zoltán utca közötti szakasz újulhat meg. Ezt követi a Siroki Zoltán utcától a Fekete István utcáig, majd a Fekete István utcától a Mezőgazdász utcáig tartó, végül a Szelényi Ferenc utca és Bencsik István utca közötti szakasz fejlesztése. A szükséges terveket – 12 ajánlattevő közül kiválasztva – 6 millió 800 ezer forintért készíti a budapesti Célirány Generáltervező iroda.

Józsán is építenek

Az Árnyas utcán 280 méteren készül új burkolat, erre a munkára 8 ajánlat érkezett, és a nyékládházi székhelyű Ojamax Hungary Szolgáltató Kft nyert 2 millió forintos ajánlatával.

Ők végzik a józsai Jósa Miklós utca 165 méternyi új burkolatának tervezését is 1 millió 300 ezer forintért (8 ajánlat érkezett).

A Bádogos utca Kavics utca és Gázvezeték utca közötti szakaszán, valamint a Bádogos közben összesen 160 méternyi új burkolat készülhet, a tervezést a debreceni TERV-TÁR Tervező iroda készíti 2 millió 498 ezer forintért (7 ajánlat érkezett).

A Molnár utcán 200 méternyi burkolatot létesítenek, a terveket 1 millió 300 ezer forintért a nyékládházi Ojamax Hungary készíti (8 ajánlattevő közül nyert). Ahogyan a Tőr utca 330 méternyi megújításának terveit is 1 millió 600 ezer forintért (itt 9 ajánlattevő volt).

A Seregély utcán a 250 méter új útburkolat létesítésének terveit a a debreceni TERV-TÁR készíti 2 millió 774 ezer forintért, 8 ajánlattevő közül kiválasztva.

A Kartács utcán 551 méternyi új útburkolat készül a Hajdú köztől kifelé tartó szakaszon. Nyolc ajánlattevő közül a a nyékládházi Ojamax Hungary nyert, 3 millió 300 ezer forintért végzi a munkát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában